Marshmallowsdessert med plommon
En tjusig dessert med marshmallows och plommon där havrekuddar och strössel blir ett härligt crisp tillsammans med smälta marshmallows. Du serverar marshmallowcrispet med en röra på crème fraiche och rivet citronskal, en förstklassig efterrätt.
Ingredienser
4 portioner
50 g smör
125 g vita marshmallows
ca 1 l havrekuddar röda bär eller cornflakes röda bär
strössel eller färgade marshmallows
8 plommon (gärna gula eller blå)
1 dl rårörssocker
1 dl vatten
2 dl smetana eller crème fraiche
ca 1 tsk finrivet citronskal
1 kruka citronmeliss
För alla
Äggfri: Kontrollera noga ingrediensförteckningen för marschmallows. Kan innehålla ägg bl a.
Gör glutenfri: använd glutenfria flingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2615 KJ / 625 kCal
Fett0 g
Kommentarer