Marry me halloumi

Ur vägen marry me chicken, här är marry me halloumi! Alltså gyllene halloumi i krämig sås med soltorkade tomater, spenat och risoni. Allt tillagas i samma panna och toppas med basilika. Så gott att du riskerar att bli friad till!

Ingredienser
4 portioner
400 g halloumi eller grillost
2 msk olivolja
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflakes
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 3 dl risoni
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven parmesan ( + extra till servering)
1 kruka basilika
1 förp färsk bladspenat (à 65 g)
1/2 citron (ca 1 msk juice för 4 port)
salt
svartpeppar
Till servering
sallad
Gör så här
00:01:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4139 KJ / 987 kCal
Fett64 g
Salt6 g
Kolhydrater63 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag stekte Halloumin och ställde sedan undan den. Den blandade jag i sist sen när allt var klart. Istället för buljongtärning hade jag i 3 msk fond, blir inte lika salt då. Risonin behöver koka ihop 8-10 minuter, annars blir den för lös. Ska bli som en lös Risotti i konsistens innan man blandar ner grädden.
Monica
2025-04-25Gott, mer som risotto än en pastarätt. Var också toppen som matlåda dagen efter!
Clara
2025-04-20Vi tillsatte inget salt, ändå blev det otroligt salt, nästan svårt att äta. Gick åt rikligt med dryck.
Samuel
2025-03-15