UNDER 30 MIN | Enkel

Broccolisoppa med kokosmjölk och krispig halloumi

Soppa är en enkel vardagsmåltid som du kan laga utifrån vad du har hemma! Prova denna gröna soppa med broccoli, spenat och kokosmjölk. Krispigt stekta halloumikrutonger på toppen gör middagen komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och vitlök i hälften av oljan i en kastrull tills den mjuknar, ca 5 minuter. Tillsätt chilin och fräs ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning och broccoli. Låt koka upp och koka ca 3 minuter.
  3. Tillsätt spenaten och låt koka upp. Mixa slät och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  4. Smula halloumin och stek krispig i resten av oljan. Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumin.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumin mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk rapsolja
  • 1/2 - 1 röd chili
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 6 - 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g fryst broccoli
  • 100 g fryst bladspenat
  • 1 - 2 msk vitvinsvinäger
  • 200 g halloumi
  • salt
  • peppar