Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

Betyg 3.3 av 5.151 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

En otroligt smakrik och festlig paj med spröd filodeg och orientaliska smaker. Saftig kyckling gör pajen mättande och rostade mandlar ger ett gott tugg. Servera den nybakad – perfekt både som förrätt och huvudrätt med en fräsch sallad till.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

Ingredienser

8 portioner
1 gul lök
1 g saffran
1 hel kyckling á ca 1,1 kg
1/2 msk malen ingefära
2 1/2 msk kanel
1/2 tsk gurkmeja
3 msk olivolja
6 dl vatten
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk hackad koriander
2 msk hackad persilja
8 ägg
8 ark filodeg
25 g smält smör
100 g hackade rostade mandlar

Gör så här

01:00:00
00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Den här var verkligen inte god!! Huvva

    Christian

  • Ska det verkligen vara 2,5 msk kanel? Låter mycket.

    Katja

  • Låter spännande jag skall testa kanske med smördeg i stället!

    Gunilla

Näringsvärde per portion

Energi2509 KJ / 597 kCal
Fett40 g
Salt1.61 g
Kolhydrater24 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ras el hanout - krydda
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kryddig linspuré
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persisk nudelsoppa - Ash Reshte
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad