Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Betyg 4.2 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Denna italienska fikonmarmelad är en söt och god marmelad att använda till den långa frukosten eller fikat. Färska fikon, citron och rosmarin är det du använder dig av för att få marmeladen att smaka.

Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Ingredienser

2 liter
1 kg färska fikon
saft och skal av 1 stor citron
2 krm torkad rosmarin
300 g syltsocker 1+3
chiliflakes

Gör så här

00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jättegott, tog dock inte rosmarin eller chili . Provade med 3 msk limoncello som vi hade en slatt av och det blev gott. Andra satsen tog jag mer socker, 450 g socker samt bara citronen.

    Caroline

  • Tänkte göra fikonmarmelad idag, men vad betyder 1+3 gällande syltsocker ?

    Agneta

  • Använder hel frukten med skal minus topp o botten - finns ingen anledning att skala👍

    Bertil

    Hej Bertil! Du har helt rätt. Varför skala? Nu har vi ändrat i receptet! Tack för att du uppmärksammade oss på galenskapen! ;) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

  • Fikonmarmelad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grapefruktmarmelad
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Citron- och limemarmelad
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Björnbärsmarmelad med lakrits
    Betyg 4.6 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad