Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Denna italienska fikonmarmelad är en söt och god marmelad att använda till den långa frukosten eller fikat. Färska fikon, citron och rosmarin är det du använder dig av för att få marmeladen att smaka.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.4 g
Kommentarer
11 stJättegott, tog dock inte rosmarin eller chili . Provade med 3 msk limoncello som vi hade en slatt av och det blev gott. Andra satsen tog jag mer socker, 450 g socker samt bara citronen.
Caroline
Tänkte göra fikonmarmelad idag, men vad betyder 1+3 gällande syltsocker ?
Agneta
Använder hel frukten med skal minus topp o botten - finns ingen anledning att skala👍
Bertil
Hej Bertil! Du har helt rätt. Varför skala? Nu har vi ändrat i receptet! Tack för att du uppmärksammade oss på galenskapen! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Sedan många år en klar favorit men var försiktig med chili det får inte ta över brukar veva ner en msk honung samt en msk konjak Mycket bra😋
Bertil
Jag har följt receptet i stort. Skalade inte fikonen utan delade dem i fyra delar och skrapade ur innanmätet med en sked vilket är lätt gjort. Marmeladen blev mycket god.
Anna
Vadå syltsocker 1+3
Susanne
Hej Susanne! Syltsocker 1+3 är en produkt/variant på syltsocker. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hittills bästa receptet om än lite pilligt. Familjen förtjust!
Jarl
Jättegott o mycket enkelt recept, men det blir inte alls så mycket som receptet anger!
Kerstin
Skalade inte de färska, nyplockade fikonen, kokade ca 15 minuter och ytterligare 30 minuter med syltsockret. Mycket god marmelad.
Lena
Toppenbra recept. Blev sååå god.
Kerstin