Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad

Denna italienska fikonmarmelad är en söt och god marmelad att använda till den långa frukosten eller fikat. Färska fikon, citron och rosmarin är det du använder dig av för att få marmeladen att smaka.

Gör så här
00:03:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Jättegott, tog dock inte rosmarin eller chili . Provade med 3 msk limoncello som vi hade en slatt av och det blev gott. Andra satsen tog jag mer socker, 450 g socker samt bara citronen.
Caroline
2025-09-02Tänkte göra fikonmarmelad idag, men vad betyder 1+3 gällande syltsocker ?
Agneta
2024-08-31Använder hel frukten med skal minus topp o botten - finns ingen anledning att skala👍
Bertil
2024-07-29Hej Bertil! Du har helt rätt. Varför skala? Nu har vi ändrat i receptet! Tack för att du uppmärksammade oss på galenskapen! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-07-31