Marinerade jordgubbar med mascarpone

Gör en god marinad till jordgubbar, så blir de ännu godare. Servera med mascarpone så har du en perfekt rätt till buffébordet. Skivade jordgubbar blandas med limeskal och socker, därefter gör du en härlig mascarponecrème till jordgubbarna. Toppa med grovkrossad biscotti.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1271 KJ / 303 kCal
Fett19 g
Salt0.7 g
Kolhydrater25 g
Protein7 g
Kommentarer
Hur länge marinerar du gubbarna innan?
Stefan
2025-07-07Hej Stefan! Bäst blir de om de får marinera någon halvtimme, och att man vänder runt dem då och då i bunken. Men de är goda efter ca 15 minuter också. Eller för den delen nästa dag om de stått i kylen. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-08Förstår jag rätt att det bara är skalet på limen som ska användas och inte saften?
Maria
2025-07-05Hej Maria! Ja, det är bara skalet på limen som används i detta recept. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-07Enkelt och jättegott. Gunvor
Gunvor
2025-06-21