Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Pannacotta på gräddfil är en lite smalare dessert än klassikern på grädde. Med vanilj och jordgubbar smaksätter du denna efterrätt som även får ett litet uns av vin (dessertvin) och hela pannacottan serverar du kall från kylskåpet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Ingredienser

8 portioner
6 dl gräddfil
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl strösocker
1/2 l jordgubbar
1 dl vin (santo eller liknande dessertvin)
ca 8 mandelskorpor
myntablad till garnering

Gör så här

00:05:00
00:10:00
03:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Superbt! En lite smalare variant som har en fin syrlighet.

    Anders

Testa liknande recept

  • Enkel chokladpannacotta
    Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Yoghurtpannacotta med citrussallad
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vaniljpanacotta med färska bär
    Betyg 2.8 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mango- och yoghurtpannacotta
    Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dumlepannacotta
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Daimpannacotta
    Betyg 4.4 av 5.315 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad