Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo
![Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19143/cf_259/graddfilspannacotta_med_mandelskorpor_och_jordgubbar_i_vin_santo.jpg)
Pannacotta på gräddfil är en lite smalare dessert än klassikern på grädde. Med vanilj och jordgubbar smaksätter du denna efterrätt som även får ett litet uns av vin (dessertvin) och hela pannacottan serverar du kall från kylskåpet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
![Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19143/cf_259/graddfilspannacotta_med_mandelskorpor_och_jordgubbar_i_vin_santo.jpg)
Ingredienser
8 portioner
6 dl gräddfil
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl strösocker
1/2 l jordgubbar
1 dl vin (santo eller liknande dessertvin)
ca 8 mandelskorpor
myntablad till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg om lämliga skorpor serveras till alternativt utesluts.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfri gräddfil. Bjud med lämpliga skorpor eller uteslut dem.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Bjud med lämpliga skorpor eller uteslut dem.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Superbt! En lite smalare variant som har en fin syrlighet.
Anders
2011-01-06