Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade havskräftstjärtar

Ett utsökt recept på marinerade havskräftstjärtar som du tillagar av bland annat vitlök, paprika, torr sherry och lime. Servera de härliga kräftstjärtarna i marinaden och garnera med hackad persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlök och lök. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Blanda en marinad av sherry, limesaft, salt, vitpeppar och spansk peppar skuren i ringar. Låt kräftstjärtarna marinera 1 timme i kylskåpet.
  2. Torka dem sedan och stek snabbt på stark värme i olivolja i en stekpanna. Ta kräftstjärtarna från stekpannan och lägg dem på en tallrik.
  3. Sänk värmen och koka ihop marinaden tills den får en simmig konsistens. Tillsätt havskräftstjärtarna på nytt och garnera med hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 grön paprika
  • 2 dl torr sherry
  • saft av 1 lime
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 spansk peppar
  • 16 havskräftstjärtar
  • 3 1/2 msk olivolja
  • persilja
Lägg till i inköpslistan