Marinerad tofu i ugn

Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stBra recept, enkelt och blev mycket gott!
Caroline
Svårt få fason på tofu, måste kryddas upp, annars menlöst. Detta recept var helt ok. Ökade på med lite sesamolja + rostade sesamfrön, samt hemgjord chiliolja ist för flakes eller färsk chili. Går säkert lika bra vilket som. /Eva
Eva
Toppen
Laila
Tyckte inte det smakade någonting.
Feliks
Har lagat vegetariskt i många år men av någon anledning inte provat att göra tofu i ugn. Den blir jätteglad och lagom seg, bra krispighet i botten. Jag tycker att det blev godare och enklare än att steka. Toppenrecept!
Karin
Aldrig lagat tofu förrän nu när den kom som prova på i matkassen. Valde det här receptet för det såg enkelt ut. Blev Jättegott!!! Hoppas det kommer igen i enklaveckan-matkassen! Följde marinadreceptet lite halvt men hällde i färdig marinad jag hade hemma också.
Louise
Passar denna att äta kall på en buffé?
Helene
Hej Helene! Det går bra att servera tofun kall också. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Tycker man kan krydda marinaden lite extra. Jag dubblade kryddningenboch det blev bra. :)
Philip
Jag bytte ut chilin till chiliflakes och vitlöken till vitlökspulver då det var vad jag hade hemma och det blev väldigt gott. Jag hade det till basmatiris och mer japansk soja vilket jag kan rekommendera som tillbehör.
Rebecka
Ska man ta med marinaden när man rostar tofun eller hälla ut den?
Christel
Hej Christel! Yes, marinaden ska med i ugnen med tofun. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket