Marinerad tofu i ugn

Betyg 4.5 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Marinerad tofu i ugn

Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu i ugn

Ingredienser

8 portioner
800 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar (chili)
4 msk japansk soja
1 msk honung eller lönnsirap (för vegansk)
1/2 dl rapsolja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Bra recept, enkelt och blev mycket gott!

    Caroline

  • Klart godast att äta den ostekt, bara marinerad, för fina smaken på marinaden försvann lite i ugnen.

    Jeanette

  • Svårt få fason på tofu, måste kryddas upp, annars menlöst. Detta recept var helt ok. Ökade på med lite sesamolja + rostade sesamfrön, samt hemgjord chiliolja ist för flakes eller färsk chili. Går säkert lika bra vilket som. /Eva

    Eva

Testa liknande recept

  • Vietnamesisk tofu
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tofu i nori- och sojamarinad
    Betyg 3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanjas tomatmarinerade tofu
    Betyg 4 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hoisinglacerad tofu med broccoli och chili
    Betyg 3.2 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad