Marinerad tofu i ugn

Betyg 4.5 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Marinerad tofu i ugn

Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu i ugn

Ingredienser

8 portioner
800 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar (chili)
4 msk japansk soja
1 msk honung eller lönnsirap (för vegansk)
1/2 dl rapsolja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Bra recept, enkelt och blev mycket gott!

    Caroline

  • Svårt få fason på tofu, måste kryddas upp, annars menlöst. Detta recept var helt ok. Ökade på med lite sesamolja + rostade sesamfrön, samt hemgjord chiliolja ist för flakes eller färsk chili. Går säkert lika bra vilket som. /Eva

    Eva

  • Toppen

    Laila

  • Tyckte inte det smakade någonting.

    Feliks

  • Har lagat vegetariskt i många år men av någon anledning inte provat att göra tofu i ugn. Den blir jätteglad och lagom seg, bra krispighet i botten. Jag tycker att det blev godare och enklare än att steka. Toppenrecept!

    Karin

  • Aldrig lagat tofu förrän nu när den kom som prova på i matkassen. Valde det här receptet för det såg enkelt ut. Blev Jättegott!!! Hoppas det kommer igen i enklaveckan-matkassen! Följde marinadreceptet lite halvt men hällde i färdig marinad jag hade hemma också.

    Louise

  • Passar denna att äta kall på en buffé?

    Helene

    Hej Helene! Det går bra att servera tofun kall också. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tycker man kan krydda marinaden lite extra. Jag dubblade kryddningenboch det blev bra. :)

    Philip

  • Jag bytte ut chilin till chiliflakes och vitlöken till vitlökspulver då det var vad jag hade hemma och det blev väldigt gott. Jag hade det till basmatiris och mer japansk soja vilket jag kan rekommendera som tillbehör.

    Rebecka

  • Ska man ta med marinaden när man rostar tofun eller hälla ut den?

    Christel

    Hej Christel! Yes, marinaden ska med i ugnen med tofun. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Vietnamesisk tofu
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tofu i nori- och sojamarinad
    Betyg 3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanjas tomatmarinerade tofu
    Betyg 4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ärtramen med tofu och böngroddar
    Betyg 3.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad