Kanjas tomatmarinerade tofu
Kanjas tomatmarinerade tofu är naturell tofu som marinerats i bland annat tomatpuré, basilika, citron, ingefära och kajennpeppar. Denna goda tofu tillagas i ugnen och smakar härligt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
400 - 450 g fast naturell tofu
Marinad
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
1/2 dl olivolja
4 msk japansk soja
1 1/2 msk pressad citron
1 msk honung
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad smulad basilika
2 krm malen ingefära eller färsk finriven ingefära(2 krm malen motsvarar ca 2 tsk färsk)
1 1/2 tsk paprikapulver
ev 1/2 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Jättegott! Om man vill ha det extra lyxigt servera med potatisklyftor och kall bearnaisesås. Perfekt smakkombo!
Maria
2022-11-08Jättegott, speciellt med ugnsstekta potatisklyftor. Prövade att ha kall bearnaisesås till och det blev en smaksensation!
Maria
2022-07-23Gott som pålägg mellan rågsiktsbullar till mellanmål att äta över dagen. Man behöver bara dessa och lite alfalfagroddar. Låt brödet suga åt sig lite av såsen innan ni äter.
Christopher
2015-01-03