Kanjas tomatmarinerade tofu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanjas tomatmarinerade tofu

Kanjas tomatmarinerade tofu är naturell tofu som marinerats i bland annat tomatpuré, basilika, citron, ingefära och kajennpeppar. Denna goda tofu tillagas i ugnen och smakar härligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av vattnet från tofun och skär den i cm-tjocka skivor.
  2. Blanda marinaden. Häll ut hälften av marinaden i en ugnssäker form. Lägg i tofuskivorna. Häll på resten av marinaden. Låt tofun stå i kylen i några timmar (gärna över natten).
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Vänd tofubitarna. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter tills den fått fin färg.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g fast naturell tofu
Marinad
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 msk japansk soja
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad smulad basilika
  • 2 krm malen ingefära eller färsk finriven ingefära(2 krm malen motsvarar ca 2 tsk färsk)
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • ev 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden