Kanjas tomatmarinerade tofu

17
4
Kanjas tomatmarinerade tofu

Kanjas tomatmarinerade tofu är naturell tofu som marinerats i bland annat tomatpuré, basilika, citron, ingefära och kajennpeppar. Denna goda tofu tillagas i ugnen och smakar härligt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Kanjas tomatmarinerade tofu

Ingredienser

4 portioner
400 - 450 g fast naturell tofu

Marinad

1 dl tomatpuré
1 dl vatten
1/2 dl olivolja
4 msk japansk soja
1 1/2 msk pressad citron
1 msk honung
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad smulad basilika
2 krm malen ingefära eller färsk finriven ingefära(2 krm malen motsvarar ca 2 tsk färsk)
1 1/2 tsk paprikapulver
ev 1/2 krm kajennpeppar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Maria

2022-11-08

Jättegott! Om man vill ha det extra lyxigt servera med potatisklyftor och kall bearnaisesås. Perfekt smakkombo!

Maria

2022-07-23

Jättegott, speciellt med ugnsstekta potatisklyftor. Prövade att ha kall bearnaisesås till och det blev en smaksensation!

Christopher

2015-01-03

Gott som pålägg mellan rågsiktsbullar till mellanmål att äta över dagen. Man behöver bara dessa och lite alfalfagroddar. Låt brödet suga åt sig lite av såsen innan ni äter.

Näringsvärde per portion

Energi 1720 KJ / 410 kCal
Fett 19 g
Läs mer om näringsvärden