Marinerad svamp

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Marinerad svamp

Sätt smak på svampen med en god marinad! Prova detta recept på marinerad svamp med soja och timjan som bakas i ugn tillsammans med rödlök. Gott som tillbehör eller ingrediens i grytor, tacos eller på pizza.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Marinerad svamp

Ingredienser

10 portioner
1 kg blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
4 rödlökar
1 dl rapsolja
1 dl japansk soja
2 tsk torkad timjan
2 krm svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan, via länken får du tips på vad du kan använda den marinerade svampen till.
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej! Kan man göra i ordning denna rätt två dagar innan den ska serveras?

    Mathias

    Hej Mathias! Det går bra. Förvara den bara i kylen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Det blev fantastiskt gott! Kul att man kan få så mycket smak på svamp. Jag använde ostronskivling och shiitakesvamp vilket jag kan varmt rekommendera.

    Amanda

Testa liknande recept

  • Svamp-shawarma – Vego kebab
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegetarisk bourguignon med svamp
    Betyg 4.6 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotmos med svamppytt och fetaost
    Betyg 3.9 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatpasta med svamp och valnötter
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad