Lammfilé med krämig polenta och kronärtskockssalsa

12
3
Lammfilé med krämig polenta och kronärtskockssalsa

Lamm är ett gott kött som passar både till vardags och fest. Testa att laga till lammfilé och servera tillsammans med en krämig och god polenta och en kronärtskockssalsa. Lägg till en god sås till och lammet kommer att smälta i munnen!

Lammfilé med krämig polenta och kronärtskockssalsa

Ingredienser

4 portioner
600 g lammfilé
1 msk smör

Sås

3 dl rödvin
1 dl sky
1/2 dl balsamvinäger
3 msk kalvfond
2 msk råsocker
1 msk portvin
2 msk maizenaredning för bruna såser

Kronärtskockssalsa

1 burk kronärtskockshjärtan
1 rödlök
2 msk olivolja
1 tsk honung
2 msk färsk timjan

Polenta

7 dl mjölk
1 dl polentagryn
1/2 dl grädde
2 - 2 1/2 dl riven parmesan
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Karin

2007-02-05

I detta recept har vi bytt ut lammfilen mot oxfile. Polentan har vi tillagat enligt recpt och detta har vi sedan serverat med ugnsbakade rödbetor fast kronärtskockssalsa är också gott till. Vinsås passar till båda varianterna.

Jenny

2006-01-13

Perfekt nyårsmeny! Lammet bara smälte i munnen, polentan var spännande tillbehör och färgklick och salsan var ett fräsch avbryt till det krämiga och mustiga.

Åke

2006-01-12

Trots att jag missade portvinet i såsen blev det en mycket lyckad nyårsmeny. Inte särskilt svår att tillaga heller. Kommer definitivt att laga denna rätt igen