Lammfilé med krämig polenta och kronärtskockssalsa
Lamm är ett gott kött som passar både till vardags och fest. Testa att laga till lammfilé och servera tillsammans med en krämig och god polenta och en kronärtskockssalsa. Lägg till en god sås till och lammet kommer att smälta i munnen!
Ingredienser
4 portioner
600 g lammfilé
1 msk smör
Sås
3 dl rödvin
1 dl sky
1/2 dl balsamvinäger
3 msk kalvfond
2 msk råsocker
1 msk portvin
2 msk maizenaredning för bruna såser
Kronärtskockssalsa
1 burk kronärtskockshjärtan
1 rödlök
2 msk olivolja
1 tsk honung
2 msk färsk timjan
Polenta
7 dl mjölk
1 dl polentagryn
1/2 dl grädde
2 - 2 1/2 dl riven parmesan
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I detta recept har vi bytt ut lammfilen mot oxfile. Polentan har vi tillagat enligt recpt och detta har vi sedan serverat med ugnsbakade rödbetor fast kronärtskockssalsa är också gott till. Vinsås passar till båda varianterna.
Karin
2007-02-05Perfekt nyårsmeny! Lammet bara smälte i munnen, polentan var spännande tillbehör och färgklick och salsan var ett fräsch avbryt till det krämiga och mustiga.
Jenny
2006-01-13Trots att jag missade portvinet i såsen blev det en mycket lyckad nyårsmeny. Inte särskilt svår att tillaga heller. Kommer definitivt att laga denna rätt igen
Åke
2006-01-12