Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfilé med krämig polenta och kronärtskockssalsa

Lamm är ett gott kött som passar både till vardags och fest. Testa att laga till lammfilé och servera tillsammans med en krämig och god polenta och en kronärtskockssalsa. Lägg till en god sås till och lammet kommer att smälta i munnen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttet i en stekpanna, 4-5 minuter per sida. Ta upp köttet och lägg det i aluminiumfolie.
  2. Koka ur pannan med ca 1 dl vatten (för 4 port). Sila skyn i såsen.
  3. Sås: Koka ihop rödvin, sky, balsamvinäger, kalvfond, råsocker och portvin i ca 15 minuter. Red av med Maizena redning.
  4. Kronärtskockssalsa: Dela kronärtskockshjärtanen i 4 delar (för 4 port). Finhacka rödlöken. Marinera i olivolja, honung och färsk timjan.
  5. Polenta: Koka upp mjölken. Tillsätt grynen under vispning. Koka ca 7 minuter under omrörning. Späd med grädden. Blanda i osten. Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölk om polentan blir för fast. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lammfilé
  • 1 msk smör
Sås
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl sky
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk portvin
  • 2 msk maizenaredning för bruna såser
Kronärtskockssalsa
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk färsk timjan
Polenta
  • 7 dl mjölk
  • 1 dl polentagryn
  • 1/2 dl grädde
  • 2 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?