Marinerad gurksallad
Tänk att gurka kan bli så gott! Genom att marinera gurkan med asiatiska smaksättare som risvinäger, sesamolja och soja och blanda med sockerärter blir det en fräsch sallad till de flesta rätter. Strö över rostad lök vid servering för extra krydda och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
6-8 buffe portioner
1 gurka (à ca 300 g)
1 tsk salt
150 g sockerärtor
2 msk risvinäger
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk kinesisk soja
1 tsk rostade sesamfrön
2 msk rostad lök
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri rostad lök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt1.23 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentar
supergott
Åke
2017-01-07