Marinerad gurksallad

30
1
Marinerad gurksallad

Tänk att gurka kan bli så gott! Genom att marinera gurkan med asiatiska smaksättare som risvinäger, sesamolja och soja och blanda med sockerärter blir det en fräsch sallad till de flesta rätter. Strö över rostad lök vid servering för extra krydda och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Marinerad gurksallad

Ingredienser

6-8 buffe portioner
1 gurka (à ca 300 g)
1 tsk salt
150 g sockerärtor
2 msk risvinäger
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk kinesisk soja
1 tsk rostade sesamfrön
2 msk rostad lök

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentar

Åke

2017-01-07

supergott

Näringsvärde per portion

Energi 1939 KJ / 46 kCal
Fett 2 g
Salt 123 g
Kolhydrater 6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden