Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marinerad gurksallad

Tänk att gurka kan bli så gott! Genom att marinera gurkan med asiatiska smaksättare som risvinäger, sesamolja och soja och blanda med sockerärter blir det en fräsch sallad till de flesta rätter. Strö över rostad lök vid servering för extra krydda och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 buffe portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gurkan i 2 cm tjocka skivor. 
  2. Blanda gurkskivorna med saltet i en bunke, låt stå 1 timme i rumstemperatur.
  3. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner sockerärterna. Låt koka ca ½ minut. Häll av i ett durkslag och spola med kallt vatten tills sockerärterna är kalla. Skär dem i tunna strimlor tvärsöver.
  4. Lägg gurkan i ett durkslag, skölj av och krama försiktigt ut vätskan.
  5. Rör ihop risvinäger, sambal oelek, sesamolja, socker och soja. Blanda med gurka och sockerärter. Lägg upp på ett fat.
  6. Strö över sesamfrön och rostad lök.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 6-8 buffe portioner
  • 1 gurka (à ca 300 g)
  • 1 tsk salt
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk risvinäger
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • 2 msk rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1939 kJ / 46 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer