Marinerad gurksallad
Tänk att gurka kan bli så gott! Genom att marinera gurkan med asiatiska smaksättare som risvinäger, sesamolja och soja och blanda med sockerärter blir det en fräsch sallad till de flesta rätter. Strö över rostad lök vid servering för extra krydda och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 gurka (à ca 300 g)
1 tsk salt
150 g sockerärtor
2 msk risvinäger
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk kinesisk soja
1 tsk rostade sesamfrön
2 msk rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1939 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt1.23 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentar
supergott
Åke
2017-01-07