Marinerad gurksallad

Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
1
Marinerad gurksallad

Tänk att gurka kan bli så gott! Genom att marinera gurkan med asiatiska smaksättare som risvinäger, sesamolja och soja och blanda med sockerärter blir det en fräsch sallad till de flesta rätter. Strö över rostad lök vid servering för extra krydda och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Marinerad gurksallad

Ingredienser

6-8 buffe portioner
1   gurka (à ca 300 g)
1 tsk  salt
150 g  sockerärtor
2 msk  risvinäger
1/2 tsk  sambal oelek
1/2 tsk  sesamolja
1 msk  strösocker
1 tsk  kinesisk soja
1 tsk  rostade sesamfrön
2 msk  rostad lök

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat

Kommentar

supergott

Åke

2017-01-07

Näringsvärde per portion

Energi1939 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt1.23 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Wontons
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Scallion pancakes – kinesiska pannkakor
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ångad spenat med jordnötssås
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga