Marinerad gurksallad

Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
1
Marinerad gurksallad

Tänk att gurka kan bli så gott! Genom att marinera gurkan med asiatiska smaksättare som risvinäger, sesamolja och soja och blanda med sockerärter blir det en fräsch sallad till de flesta rätter. Strö över rostad lök vid servering för extra krydda och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Marinerad gurksallad

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 gurka (à ca 300 g)
1 tsk salt
150 g sockerärtor
2 msk risvinäger
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk kinesisk soja
1 tsk rostade sesamfrön
2 msk rostad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat

Kommentar

supergott

Åke

2017-01-07

Näringsvärde per bufféportion

Energi1939 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt1.23 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Ångad spenat med jordnötssås
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokad kyckling med chili
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wontons
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga