Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

7
3
Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

Ett matigare och nyttigare alternativ till våfflor! Våfflorna med smak av örter serveras tillsammans med en härlig röra av skinka och pepparrot och kan liva upp vilken middag som helst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

Ingredienser

4 portioner
50 g
smör
2
ägg
4 dl
vetemjöl
4 dl
iskallt vatten (gärna kolsyrat)
3 tsk
bakpulver
1 1/2 dl
finhackade örter t.ex oregano, persilja eller basilika
1/2 tsk
salt
-
smör till våffeljärnet

Skink- och senapsröra

150 g
rökt skinka
1 msk
dijonsenap
2 msk
kapris
2 dl
gräddfil
2 - 3 msk
finriven pepparrot
1/2 dl
hackad persilja

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Hedvig

2021-03-25

supergod pepparrotsröra som vi gjort flera gånger. även till bakad potatis.

Heidi

2018-02-09

Använde färdig våffelmix men arbetsinsatsen är ändå för stor för utfallet. Maten var dock ätbar men ändå inte särskilt uppskattad av familjen.

Madeleine

2017-03-25

Jättegott! Om man gillar riviga smaker! Perfekt för vuxna och barnen åt med sylt och grädde =)

Testa liknande recept