Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

Ett matigare och nyttigare alternativ till våfflor! Våfflorna med smak av örter serveras tillsammans med en härlig röra av skinka och pepparrot och kan liva upp vilken middag som helst!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt svalna. Separera äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet.
  2. Tillsätt äggulor, bakpulver, smält smör, örter och salt. Låt stå ca 30 minuter.
  3. Gör skink- och senapsröran under tiden. Finhacka skinkan. Rör ihop med senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
  5. Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna, ca 1 dl smet per våffla, tills de är gyllenbruna och servera genast med röran till.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl finhackade örter t.ex oregano, persilja eller basilika
  • 1/2 tsk salt
  • smör till våffeljärnet
Skink- och senapsröra
  • 150 g rökt skinka
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan