Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra
Ett matigare och nyttigare alternativ till våfflor! Våfflorna med smak av örter serveras tillsammans med en härlig röra av skinka och pepparrot och kan liva upp vilken middag som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
50 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl finhackade örter t.ex oregano, persilja eller basilika
1/2 tsk salt
smör till våffeljärnet
Skink- och senapsröra
150 g rökt skinka
1 msk dijonsenap
2 msk kapris
2 dl gräddfil
2 - 3 msk finriven pepparrot
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
supergod pepparrotsröra som vi gjort flera gånger. även till bakad potatis.
Hedvig
2021-03-25Använde färdig våffelmix men arbetsinsatsen är ändå för stor för utfallet. Maten var dock ätbar men ändå inte särskilt uppskattad av familjen.
Heidi
2018-02-09Jättegott! Om man gillar riviga smaker! Perfekt för vuxna och barnen åt med sylt och grädde =)
Madeleine
2017-03-25