Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön örtsås

Grön örtsås är perfekt att servera till kött, gärna grillat. Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare och tillsätt olja och vatten till rätt konsistens. Resultatet är en utsökt sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör såsen i 4 omgångar i matberedare (för 30 port).
  2. Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare.
  3. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 8 äggulor
  • 8 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl fransk senap
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 8 dl olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2000 kJ / -1 kCal
Läs mer om näringsvärden