Grön örtsås
Grön örtsås är perfekt att servera till kött, gärna grillat. Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare och tillsätt olja och vatten till rätt konsistens. Resultatet är en utsökt sås.
Ingredienser
30 portioner
8 äggulor
8 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
3 - 4 vitlöksklyftor
1 dl fransk senap
1 msk salt
1/2 tsk kajennpeppar
8 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2000 KJ / -1 kCal
Kommentarer
Super god o väldigt uppskattad sås !!
Kristina
2023-02-16Ska det vara färska kryddor?
Anna
2019-04-16Hej Anna! Det är vad vi har använt oss av i detta receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-16Hur länge håller sig såsen? Kan man göra den dagen innan festen? Mvh Malin
Malin
2018-06-22Hej Malin! Ja, den går att göra dagen innan. Hur länge den håller sej är alltid svår att svara på beroende på hur länge den står framme osv. Lukta och smaka för att bedöma. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-06-25