Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad biff med sardellsås

En smarrig kötträtt som får det att vattnas i munnen. Marinera biffen i en god marinad av bland annat sherry, vinäger och fransk senap och servera den sedan tillsammans med en god sardellsås. Riktigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet. Lägg in det i plastfilm och frys i 2 dygn.
  2. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sås: Mixa samtliga ingredienser utom olja till sardellsåsen. Tillsätt därefter oljan lite i taget under vispning.
  4. Halvtina köttet. Skär upp det i lövtunna skivor. Lägg på tallrikar. Häll på marinaden.
  5. Garnera tallrikarna med blandad sallad och finhackad gräslök. Servera med sardellsåsen och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g biffkött
Marinad
  • 2 msk sherry
  • 1 msk röd vinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fransk senap
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Sardellsås
  • 3 sardellfiléer
  • 3 äggulor
  • 1 msk fransk senap
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ca 3 1/2 dl olja
Garnering
  • blandad sallad t ex rosé-, frisée-, lollo rosso och isbergssallad (beräkna några blad av varje sallad per person)
  • 1 knippe gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?