Marinerad biff med sardellsås
En smarrig kötträtt som får det att vattnas i munnen. Marinera biffen i en god marinad av bland annat sherry, vinäger och fransk senap och servera den sedan tillsammans med en god sardellsås. Riktigt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1996
Ingredienser
4 portioner
300 g biffkött
Marinad
2 msk sherry
1 msk röd vinäger
1 dl olivolja
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk fransk senap
salt
grovmalen svartpeppar
Sardellsås
2 - 3 sardellfiléer
3 äggulor
1 msk fransk senap
5 vitlöksklyftor
1 msk pressad citronsaft
ca 3 - 3 1/2 dl olja
Garnering
blandad sallad t ex rosé-, frisée-, lollo rosso och isbergssallad (beräkna några blad av varje sallad per person)
1 knippe gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer