Senapsbiffar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Senapsbiffar

Enkla och välsmakande senapsbiffar. Mästerlig smak av två sorters senap. Riven potatis och lök blandas med färsen, som du formar till biffar med en bit ost innan stekning. Senapsbiffarna, färsk potatis och en tomatsallad blir en förträfflig middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatis och lök på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
  2. Blanda färsen med potatis- och lökriv, ägg, de båda senapssorterna, salt och peppar.
  3. Arbeta till en smidig färs. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Skär osten i 8 bitar (för 4 port). Tryck in en ostbit i varje köttfärsbit och forma till släta biffar.
  4. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna i och får steka på medelstark värma ca 5 min per sida.
  5. Servera de nystekta biffarna med färskpotatis och en tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 kokta, kalla potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 100 g lagrad ost i bit (t ex cheddar)
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Till servering
  • färskpotatis
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan