Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatisplättar med skinka

Mättande och njutbara potatisplättar. Plättarna formas till medelstora biffar/plättar och steks snabbt i olja. Potatisplättarna serveras med kokt skinka och rivna morötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Mixa med mixerstav till mos. Blanda ner hackad persilja, hackade (torra) soltorkade tomater, fransk senap, ägg, svartpeppar och salt.
  3. Mixa till en smet. Forma till medelstora biffar/plättar. Stek dem snabbt i lite olja i ca 1 minut per sida. Servera till kokt skinka och rårivna morötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 hackade (torra) soltorkade tomater
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • olja
Till servering
  • kokt skinka
  • rivna morötter
Lägg till i inköpslistan