Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannbiff med spenatyoghurt

Pannbiff med spenatyoghurt, saftigt goda biffar med smak av senap, rödbetor och kapris som får en krämig följeslagare i den kalla såsen på crème fraiche, spenat och vitlök. Du serverar pannbiffarna med lite tärnad potatis och toppar med såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered potatisen enligt anvisning.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda med färs, ägg, senap, rödbetor, kapris salt och peppar. Forma till 4 stora pannbiffar (för 4 port).
  3. Stek biffarna i en het lättoljad panna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Krama vätskan ur spenaten och grovhacka den. Mixa hastigt spenat, crème fraiche och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp pannbiffarna på potatisen. Toppa med såsen. Servera gärna med en fräsch grönsallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot no-eggersättning eller öka mängden vätska något.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket fryst tärnad potatis (à ca 800 g)
  • 1 liten gul lök
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl tärnade, inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • olja
  • 1 dl tinad bladspenat
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk finhackad vitlök
Lägg till i inköpslistan