Räkor i kräftlag
Ett smakrikt och somrigt recept på räkor i kräftlag. Du gör kräftlag av vatten, salt, socker och dillkronor. Låt räkorna stå och dra i lagen. Servera med en dippsås av ägg, vitlök, citron, sardellfiléer, senap och majonnäs samt knäckebröd.
Ingredienser
4 portioner
1 kg räkor med skal helst färska
Kräftlag
2 1/2 l vatten
1 dl salt
1 msk socker
20 st dillkronor
Dippsås
4 kokta ägg
4 vitlöksklyftor
2 msk saft av citron
2 sardellfiléer i olja
2 msk fransk senap
3 dl majonnäs
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Du har skrivit Dill som ingrediens i Dippsåsen, men menar du krondill?? Jag antar att det är färsk, finklippt dill du menar - är det så skriv gärna in dillen i ingredienslistan
Ann
2023-04-25Hej Ann! Det harde tyvärr blivit fel i texten, det ska inte vara någon dill i dippsåsen. Tack för att du uppmärksammade det för oss och vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02Jag har gjort dom här räkorna massor av gånger och dom blir alltid lika populära. Perfekt för dem som inte gillar att pilla med kräftor men ändå uppskattar den smaken. Man kan även frysa in krondill och ha till vintern.
Carina
2011-08-05Räkorna smakar verkligen som små kräftor.Har man problem att hitta krondill (exempelvis på vintern) kan man ta en matsked dillfrön som kokas upp tillsammans med lagen.
Emma
2003-08-08