Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Räkor i kräftlag

Ett smakrikt och somrigt recept på räkor i kräftlag. Du gör kräftlag av vatten, salt, socker och dillkronor. Låt räkorna stå och dra i lagen. Servera med en dippsås av ägg, vitlök, citron, sardellfiléer, senap och majonnäs samt knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till kräftlagen i grytan. Låt koka ca 5 min. Tag kastrullen från värmen och låt lagen kallna.
  2. Tag ur krondillen, lägg i räkorna. Låt räkorna ligga i lagen i kylskåp, helst över natten.
  3. Dippsås: Skala äggen och mixa i matberedaren tillsammans med dill, skalad vitlök, citronssaft, sardellfiléer och senap. Blanda med majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Även såsen gör sig bäst dagen efter (eller några timmar senare) när smakerna har utvecklats. Låt stå i kylskåp.
  5. Serveras med färskt bröd samt knäckebröd.

Tips

Detta är en perfekt anrättning att bjuda på när man vet att man kommer att ha ont om tid. Allt blir godare av att göras dagen innan eller några timmar innan i alla fall.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg räkor med skal helst färska
Kräftlag
  • 2 1/2 l vatten
  • 1 dl salt
  • 1 msk socker
  • 20 st dillkronor
Dippsås
  • 4 kokta ägg
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk saft av citron
  • 2 sardellfiléer i olja
  • 2 msk fransk senap
  • 3 dl majonnäs
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info