UNDER 45 MIN | Medel

Marilynpotatis med soja, brynt smör och gräslök

Marilynpotatis med soja, brynt smör och gräslök är som gjord för dig som är svag för mat med en asiatisk touch. Nötigheten från det brynta smöret och umamin från sojan är svårslagen. Denna salta potatis kan mycket väl vara vad du alltid saknat till grillad tonfisk och stekt tofu.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Skär gräslöken fint.
  3. Bryn smöret i en stekpanna, när det är brynt och börjar dofta nötter häll på sojan.
  4. Vänd ner potatisen i smöret och sojan tillsammans med gräslök och mangoldskott.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Denna potatis passar bra till stekt/grillad tonfisk eller tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna marilynpotatis)
  • salt
  • 1 kruka gräslök
  • 75 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 65 g röda mangoldskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 1173 kJ / 280 kCal