Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

56
2
Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

Ankbröst är en delikatess som passar till middagar med det lilla extra! Tillsammans med potatisfondanten och portvinssirapen blir det en festlig middag som passar alla! Anka har ett mörkt och smakrikt kött som är lätt att tillaga, använd gärna stektermometer för att vara säker på att få det precis så tillagat som du vill ha det.

Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

Ingredienser

4 portioner

Potatisfondant

4 bakpotatisar
4 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
timjankvistar

Ankbröst

600 g ankbröst
salt och peppar

Lök- och portvinssirap

100 g röd steklök
2 gula lökar
3 salladslökar
2 msk strösocker
2 dl portvin
2 msk balsamvinäger
majsstärkelse (Maizena)
2 msk mjölkfritt margarin

Till servering

1/2 kruka gräslök
gärna röda mangoldskott

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Redaktionen

2014-01-10

Hej Mattias! Tyvärr blir det väldigt mycket potatis om du skar så tunna skivor som 1 cm. Bättre med större ovaler av potatisarna, då ryms de att tillaga i en kastrull. Och det tar ca 40 min att koka dessa.

Mattias

2013-12-31

Är ni verkligen seriösa när det gäller receptet på potatisfondanten? Jag testade tidigare idag att göra fondant av två bakpotatisar (2 port.). Jag skar upp potatisen på längden i cirka 1 cm tjocka skivor och lade det i en kastrull (18 cm i diameter). Problemet är bara att alla potatisbitarna inte täcks av olivoljan (2 dl). Man måste tillaga dem några åt gången. Hur är tanken med beskrivningen på punkt 1? Är det meningen att potatisen skall mjukas upp successivt? Det tog mig 45-50 minuter att tillaga alltihopa.

Näringsvärde per portion

Energi 3306 KJ / 789 kCal
Fett 34.3 g
Kolhydrater 66.6 g
Protein 35.6 g
Läs mer om näringsvärden