Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

Betyg 2.8 av 5.
56 personer har röstat
2
Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

Ankbröst är en delikatess som passar till middagar med det lilla extra! Tillsammans med potatisfondanten och portvinssirapen blir det en festlig middag som passar alla! Anka har ett mörkt och smakrikt kött som är lätt att tillaga, använd gärna stektermometer för att vara säker på att få det precis så tillagat som du vill ha det.

Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

Ingredienser

4 portioner

Potatisfondant

4   bakpotatisar
4 dl  olivolja
3   vitlöksklyftor
timjankvistar

Ankbröst

600 g  ankbröst
salt och peppar

Lök- och portvinssirap

100 g  röd steklök
2   gula lökar
3   salladslökar
2 msk  strösocker
2 dl  portvin
2 msk  balsamvinäger
majsstärkelse (Maizena)
2 msk  mjölkfritt margarin

Till servering

1/2   kruka gräslök
gärna röda mangoldskott

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
56 personer har röstat

Kommentarer

Hej Mattias! Tyvärr blir det väldigt mycket potatis om du skar så tunna skivor som 1 cm. Bättre med större ovaler av potatisarna, då ryms de att tillaga i en kastrull. Och det tar ca 40 min att koka dessa.

Redaktionen

2014-01-10

Är ni verkligen seriösa när det gäller receptet på potatisfondanten? Jag testade tidigare idag att göra fondant av två bakpotatisar (2 port.). Jag skar upp potatisen på längden i cirka 1 cm tjocka skivor och lade det i en kastrull (18 cm i diameter). Problemet är bara att alla potatisbitarna inte täcks av olivoljan (2 dl). Man måste tillaga dem några åt gången. Hur är tanken med beskrivningen på punkt 1? Är det meningen att potatisen skall mjukas upp successivt? Det tog mig 45-50 minuter att tillaga alltihopa.

Mattias

2013-12-31

Näringsvärde per portion

Energi3306 KJ / 789 kCal
Fett34.3 g
Kolhydrater66.6 g
Protein35.6 g

Testa liknande recept

Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Anka Provencale med råstekt potatis
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga