Marängtårta med rosenyoghurt
![Marängtårta med rosenyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16637/cf_259/marangtarta_med_rosenyoghurt.jpg)
Fantastisk marängtårta med rosenyoghurt. Enkel marängbotten med en sagolik fyllning av kanderade rosenblad, pistagenötter, hallon och mynta. Rosblad och mynta kanderar du själv efter recept.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
![Marängtårta med rosenyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16637/cf_259/marangtarta_med_rosenyoghurt.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Marängbotten
3 äggvitor
1 krm vinäger
2 dl socker
25 g rostad, flagad mandel (25 g motsvarar ca 1/2 dl)
Crème
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
ev 1 msk rosenvatten
5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
Garnityr
kanderade rosor (se länk under steg 5)
strimlade myntablad (ev kanderade)
1 dl skalade pistagenötter (se Tips!)
3 - 4 dl färska hallon eller andra bär och frukter
färska rosenblad (obesprutade)
För alla
Marängtårtan är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör så här
Tips
Välj gärna att servera tårtan i portionsskålar.
Myntabladen kan kanderas på samma sätt som de kanderade rosorna.
Om du inte hittar osaltade pistaschnötter, ta vanliga saltade och skölj dem i varmt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Myntabladen kan kanderas på samma sätt som de kanderade rosorna.
Om du inte hittar osaltade pistaschnötter, ta vanliga saltade och skölj dem i varmt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1050 KJ / 250 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Det står i beskrivningen att man ska ha i florsocker men det står inte hur mycket. Några matskedar eller 1 dl?
Charlotte
2019-06-21Hej Charlotte! Ber om ursäkt att vi hade missat detta. Men ½ dl florsocker ska det vara. Vilket vi nu har uppdaterat receptet med. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-24Toppen
Viveca
2015-09-29