Marängtårta med rosenyoghurt
Fantastisk marängtårta med rosenyoghurt. Enkel marängbotten med en sagolik fyllning av kanderade rosenblad, pistagenötter, hallon och mynta. Rosblad och mynta kanderar du själv efter recept.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
8 portioner
Marängbotten
3 äggvitor
1 krm vinäger
2 dl socker
25 g rostad, flagad mandel (25 g motsvarar ca 1/2 dl)
Crème
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
ev 1 msk rosenvatten
5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
Garnityr
kanderade rosor (se länk under steg 5)
strimlade myntablad (ev kanderade)
1 dl skalade pistagenötter (se Tips!)
3 - 4 dl färska hallon eller andra bär och frukter
färska rosenblad (obesprutade)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1050 KJ / 250 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Det står i beskrivningen att man ska ha i florsocker men det står inte hur mycket. Några matskedar eller 1 dl?
Charlotte
2019-06-21Hej Charlotte! Ber om ursäkt att vi hade missat detta. Men ½ dl florsocker ska det vara. Vilket vi nu har uppdaterat receptet med. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-24Toppen
Viveca
2015-09-29