Marängtårta med rosenyoghurt

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
2
Marängtårta med rosenyoghurt

Fantastisk marängtårta med rosenyoghurt. Enkel marängbotten med en sagolik fyllning av kanderade rosenblad, pistagenötter, hallon och mynta. Rosblad och mynta kanderar du själv efter recept.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Marängtårta med rosenyoghurt

Ingredienser

8 portioner

Marängbotten

3 äggvitor
1 krm vinäger
2 dl socker
25 g rostad, flagad mandel (25 g motsvarar ca 1/2 dl)

Crème

1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
ev 1 msk rosenvatten
5 dl grekisk eller turkisk yoghurt

Garnityr

kanderade rosor (se länk under steg 5)
strimlade myntablad (ev kanderade)
1 dl skalade pistagenötter (se Tips!)
3 - 4 dl färska hallon eller andra bär och frukter
färska rosenblad (obesprutade)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Det står i beskrivningen att man ska ha i florsocker men det står inte hur mycket. Några matskedar eller 1 dl?

Charlotte

2019-06-21

Hej Charlotte! Ber om ursäkt att vi hade missat detta. Men ½ dl florsocker ska det vara. Vilket vi nu har uppdaterat receptet med. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-06-24

Toppen

Viveca

2015-09-29

Näringsvärde per portion

Energi1050 KJ / 250 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Pistage- och aprikosrulltårta
Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbertårta med fläderkräm
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glasstårta med toffee- och chokladsås
Betyg 3.3 av 5.
289 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga