Marängtårta med rosenyoghurt

3
2
Marängtårta med rosenyoghurt

Fantastisk marängtårta med rosenyoghurt. Enkel marängbotten med en sagolik fyllning av kanderade rosenblad, pistagenötter, hallon och mynta. Rosblad och mynta kanderar du själv efter recept.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Marängtårta med rosenyoghurt

Ingredienser

8 portioner

Marängbotten

3 äggvitor
1 krm vinäger
2 dl socker
25 g rostad, flagad mandel (25 g motsvarar ca 1/2 dl)

Crème

1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
ev 1 msk rosenvatten
5 dl grekisk eller turkisk yoghurt

Garnityr

kanderade rosor (se länk under steg 5)
strimlade myntablad (ev kanderade)
1 dl skalade pistagenötter (se Tips!)
3 - 4 dl färska hallon eller andra bär och frukter
färska rosenblad (obesprutade)

För alla

Marängtårtan är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk. 
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ.

Gör så här

Tips

Välj gärna att servera tårtan i portionsskålar.
Myntabladen kan kanderas på samma sätt som de kanderade rosorna.

Om du inte hittar osaltade pistaschnötter, ta vanliga saltade och skölj dem i varmt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Charlotte

2019-06-21

Det står i beskrivningen att man ska ha i florsocker men det står inte hur mycket. Några matskedar eller 1 dl?

Redaktionen ICAse

2019-06-24

Hej Charlotte! Ber om ursäkt att vi hade missat detta. Men ½ dl florsocker ska det vara. Vilket vi nu har uppdaterat receptet med. Hälsningar Michelle

Viveca

2015-09-29

Toppen

Näringsvärde per portion

Energi 1050 KJ / 250 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden