Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marängtårta med rosenyoghurt

Fantastisk marängtårta med rosenyoghurt. Enkel marängbotten med en sagolik fyllning av kanderade rosenblad, pistagenötter, hallon och mynta. Rosblad och mynta kanderar du själv efter recept.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Marängbotten: Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt vinägern och fortsätt vispa tills äggvitan är fast. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills att äggvitan är så hård att skålen går att vända upp och ner utan att den rinner ur. Rör i den rostade mandeln (den får ej vara varm).
  3. Förse en plåt med bakplåtspapper och bre ut smeten i en cirkel, ca 25 cm i diameter. Grädda marängbottnen i mitten av ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå 1 timme. Ta ut, låt svalna.
  4. Crème: Rör ihop vaniljsocker, florsocker, rosenvatten och yoghurt och bre ut över marängen.
  5. Dekorera med Kanderade rosor, mynta, pistaschnötter, färska hallon och rosenblad.

För alla

Marängtårtan är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk. 
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ.

Tips

Välj gärna att servera tårtan i portionsskålar.
Myntabladen kan kanderas på samma sätt som de kanderade rosorna.

Om du inte hittar osaltade pistaschnötter, ta vanliga saltade och skölj dem i varmt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.

Ingredienser

Portioner: 8
Marängbotten
  • 3 äggvitor
  • 1 krm vinäger
  • 2 dl socker
  • 25 g rostad, flagad mandel (25 g motsvarar ca 1/2 dl)
Crème
  • 1 msk vaniljsocker
  • ev 1 msk rosenvatten
  • 5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
Garnityr
  • kanderade rosor (se länk under steg 5)
  • strimlade myntablad (ev kanderade)
  • 1 dl skalade pistagenötter (se Tips!)
  • 4 dl färska hallon eller andra bär och frukter
  • färska rosenblad (obesprutade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1050 kJ / 250 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden