Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Kanderade rosor

Kanderade rosor förgyller vilken enkel dessert som helst. Vackert tillsammans med frukter, bär och nötter. Följ receptet noggrant och du kan briljera med något utöver det vanliga.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 60°C.
  2. Plocka blad från rosorna.
  3. Pensla dem med ett tunt lager äggvita. Doppa lätt i socker på båda sidor och lägg på bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugn i 1 timme, tills bladen blivit krispiga. Vänd ev efter halva tiden.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Tänk på att inte pensla på för mycket äggvita på rosenbladen, då blir de missfärgade och svåra att rosta.

Ingredienser

Portioner: 15
  • ca 15 rosenblad (15 rosenblad motsvarar ca 1-2 obesprutade rosor)
  • 1 äggvita till pensling
  • 2 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan