Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

Somrig marängtårta av sockerkaka och maräng med jordgubbar och grädde smaksatt med lemon curd. Vispa egen maräng och blanda i pistagenötter. Vill du förenkla går det också bra med färdig tårtbotten och maräng. En helt oemotståndlig fräsch, frasig och god tårta!

Ingredienser
12 bitar
Sockerkaksbotten
100 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
2 tsk bakpulver
smör eller margarin till formen
Maräng
1 1/2 dl pistagenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
5 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
Fyllning
2 l färska jordgubbar (+ ev extra till servering)
5 dl vispgrädde
2 dl lemon curd
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett30 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g
Kommentarer
15 stMin favorit midsommar tårta
Greta
Jättegod och enkel att göra. Jag höjde till 175 grader för att den skulle bli riktigt gräddad.
Eva
Supergod och lätt att göra trots många moment (för en som sällan bakar ;)). Pistagenötterna och citrongrädden var pricken över i:et.
Madelene