Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

Betyg 3.6 av 5.193 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

Somrig marängtårta av sockerkaka och maräng med jordgubbar och grädde smaksatt med lemon curd. Vispa egen maräng och blanda i pistagenötter. Vill du förenkla går det också bra med färdig tårtbotten och maräng. En helt oemotståndlig fräsch, frasig och god tårta!

Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

Ingredienser

12 bitar

Sockerkaksbotten

100 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
2 tsk bakpulver
smör eller margarin till formen

Maräng

1 1/2 dl pistagenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
5 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker

Fyllning

2 l färska jordgubbar (+ ev extra till servering)
5 dl vispgrädde
2 dl lemon curd

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Min favorit midsommar tårta

    Greta

  • Jättegod och enkel att göra. Jag höjde till 175 grader för att den skulle bli riktigt gräddad.

    Eva

  • Supergod och lätt att göra trots många moment (för en som sällan bakar ;)). Pistagenötterna och citrongrädden var pricken över i:et.

    Madelene

  • På bilden ser det ut som att det är citrongrädde på båda bottnarna, toppat med jordgubbar. I receptet verkar det som att all citrongrädde ska vara på första botten. Kan ni förtydliga?

    Louise

    Tack Louise! Du har så rätt. Nu har vi korrigerat texten. Hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Supergod tårta. Körde utan pistage och lite mindre lemoncurd.

    Klara

  • Första tillfället för mig. Råkade visst dumt och trött läsa ”blanda mjölk med bakpulver”. Hade uppskattat detta moment hade delats upp i beskrivningen så att inte fler glömmer mjöl. Kanske ett alternativ kan vara att skriva Vetemjöl. Då mjöl och mjölk ligger nära i bokstäver.

    My

    Tack My för din kommentar. Nu har vi justerat texten så man inte ska ta fel ingrediens. Hoppas du provar baka tårtan igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej! Åh så god tårtan verkar vara. För lite planering. Hur länge kan tårtan stå ihop monterad? Tänker så allt inte bara blir mjukt och tråkigt.//Karin

    Karin

    Hej Karin! Upp till någon timme innan servering kan man lägga ihop botten och fyllningen, däremot blir det bäst att toppa med grädde och jordgubbar strax före servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Fråga om man gör den dagen innan servering, kan man frysa in bottnarna? och eftersom det inte är säsong för jordgubbar, kan man testa andra bär? Blåbär? Hallon?

    Dominique

  • Den enklaste o godaste tårtan som räcker till många gäster!!

    Åsa sofia

  • Gjorde glutenfri genom att byta ut vetemjölet till potatismjöl, blev bra!

    Ros-marie

Näringsvärde per bit

Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett30 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Saffransglass
    Betyg 4.9 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Silviakaka med citron och passionsfrukt
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brynt smörkola
    Betyg 4.6 av 5.250 personer har röstat
    Receptet har 48 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängrulle med citron och pistage
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranskola med havssalt
    Betyg 4.6 av 5.174 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad