Glace au four med blåbär och rom

Betyg 2.8 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Glace au four med blåbär och rom

Otroligt vacker ”portionare” av den klassiska glassdesserten glace au four. Imponerar garanterat på gästerna. Ta genvägen över färdig sockerkaka och blåbärsglass så har du tid att göra den italienska marängen, som är lite pysslig, men väl värd besväret.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glace au four med blåbär och rom

Ingredienser

6 portioner
3 dl vit sirap
2 msk mörk rom
1 krm äkta pulver av vanilj
1 färdig sockerkaka (à ca 350 g)
3/4 l glass (t ex blåbärsglass)

Italiensk maräng

4 äggvitor
3 1/2 dl socker
1 1/4 dl vatten

Till garnering

färska bär (t ex blåbär)

Gör så här

00:20:00
00:30:00
02:00:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad sockerkaka med fläderjordgubbar
Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Glasskyssar
Betyg 2.4 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Triple Chocolate Sundaes
Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fransk äppelpaj
Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jordgubbar i maränggrottor
Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad