Glace au four med blåbär och rom

Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
0
Glace au four med blåbär och rom

Otroligt vacker ”portionare” av den klassiska glassdesserten glace au four. Imponerar garanterat på gästerna. Ta genvägen över färdig sockerkaka och blåbärsglass så har du tid att göra den italienska marängen, som är lite pysslig, men väl värd besväret.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glace au four med blåbär och rom

Ingredienser

6 portioner
3 dl vit sirap
2 msk mörk rom
1 krm äkta pulver av vanilj
1 färdig sockerkaka (à ca 350 g)
3/4 l glass (t ex blåbärsglass)

Italiensk maräng

4 äggvitor
3 1/2 dl socker
1 1/4 dl vatten

Till garnering

färska bär (t ex blåbär)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Grillad sockerkaka med fläderjordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glassig croissant - glasstaco
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glasskyssar
Betyg 2.4 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Triple Chocolate Sundaes
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbar i maränggrottor
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga