Glace au four med blåbär och rom
Otroligt vacker ”portionare” av den klassiska glassdesserten glace au four. Imponerar garanterat på gästerna. Ta genvägen över färdig sockerkaka och blåbärsglass så har du tid att göra den italienska marängen, som är lite pysslig, men väl värd besväret.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
3 dl vit sirap
2 msk mörk rom
1 krm äkta pulver av vanilj
1 färdig sockerkaka (à ca 350 g)
3/4 l glass (t ex blåbärsglass)
Italiensk maräng
4 äggvitor
3 1/2 dl socker
1 1/4 dl vatten
Till garnering
färska bär (t ex blåbär)
För alla
Gör glutenfri: Använd en sockerkaksbotten utan gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Känn lugnet! Glace au four-bakelserna kan förberedas upp till en vecka i förväg. Ställ dem först att stelna i frysen. Ta ut och täck med plastfolie så de inte tar åt sig av andra smaker och ställ tillbaka in i frysen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer