Glace au four med blåbär och rom

Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
0
Glace au four med blåbär och rom

Otroligt vacker ”portionare” av den klassiska glassdesserten glace au four. Imponerar garanterat på gästerna. Ta genvägen över färdig sockerkaka och blåbärsglass så har du tid att göra den italienska marängen, som är lite pysslig, men väl värd besväret.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glace au four med blåbär och rom

Ingredienser

6 portioner
3 dl  vit sirap
2 msk  mörk rom
1 krm  äkta pulver av vanilj
1   färdig sockerkaka (à ca 350 g)
3/4 l  glass (t ex blåbärsglass)

Italiensk maräng

4   äggvitor
3 1/2 dl  socker
1 1/4 dl  vatten

Till garnering

färska bär (t ex blåbär)

För alla

Gör glutenfri: Använd en sockerkaksbotten utan gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Känn lugnet! Glace au four-­bakelserna kan förberedas upp till en vecka i förväg. Ställ dem först att stelna i frysen. Ta ut och täck med plastfolie så de inte tar åt sig av andra smaker och ställ tillbaka in i frysen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad sockerkaka med fläderjordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörstekt ananas med rostad kokosglass
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar i maränggrottor
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasskyssar
Betyg 2.4 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasståg
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga