Glace au four med blåbär och rom

22
0
Glace au four med blåbär och rom

Otroligt vacker ”portionare” av den klassiska glassdesserten glace au four. Imponerar garanterat på gästerna. Ta genvägen över färdig sockerkaka och blåbärsglass så har du tid att göra den italienska marängen, som är lite pysslig, men väl värd besväret.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glace au four med blåbär och rom

Ingredienser

6 portioner
3 dl vit sirap
2 msk mörk rom
1 krm äkta pulver av vanilj
1 färdig sockerkaka (à ca 350 g)
3/4 l glass (t ex blåbärsglass)

Italiensk maräng

4 äggvitor
3 1/2 dl socker
1 1/4 dl vatten

Till garnering

färska bär (t ex blåbär)

För alla

Gör glutenfri: Använd en sockerkaksbotten utan gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Känn lugnet! Glace au four-­bakelserna kan förberedas upp till en vecka i förväg. Ställ dem först att stelna i frysen. Ta ut och täck med plastfolie så de inte tar åt sig av andra smaker och ställ tillbaka in i frysen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer