Marängtårta med bär

Betyg 4.5 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Marängtårta med bär

En vår- och sommartårta med maräng: varva lager av marängbotten med hallonmousse och toppa marängtårtan med bär som jordgubbar, blåbär och björnbär. Festligt och gudomligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Marängtårta med bär

Ingredienser

8-10 bitar
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

Hallonsås

250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker

Hallonmousse

3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Topping

2 - 3 dl färska bär

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Lite tight med alla tre bottnar på ett bakplåtspapper. Var sak för sig goda men väldigt sött och mäktigt tillsammans. Kommer tyvärr inte göra igen.

    Karolina

  • Kan man ha inne alla tre bottnar samtidigt?

    My

    Hej My! Det går bra att köra dem tillsammans. De får plats på ett bakplåtspapper. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegod tårta. Går den att frysa in om man vill göra den i förväg och bara ta fram inför servering?

    Evelina

    Hej Evelina! Den här tåtan rekommenderar vi inte att frysa. Bottnarna går bra att förbereda någon dag innan så att inte allt behöver göras samma dag. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Så himla god, gjort både på frysta och färska hallon. Samt en gång med 3 bottnar, och en med 2. En favorit!

    My

  • Tack Ulrika, gjorde så, den blev verkligen supergod!!

    Sofia

    Å vad roligt att höra. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Bör man göra tårtan en dag innan eller ska den ätas direkt?

    Sofia

    Hej Sofia! Du kan förbereda och göra marängerna och hallonsåsen i förväg men du bör vispa grädden och lägga ihop tårtan strax innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegod tårta! Bytte ut hallon mot jordgubbar istället, tog lite mindre socker i såsen och mindre florsocker i moussen och det blev riktigt gott.

    Carola

  • Jag tycker att det blir för lite hallonsås i receptet så jag gör på det dubbla ungefär eftersom så mycket blir rest efter att man passerat såsen. Det går annars bra att spara såsen som den är med kärnor eller värma hallonen, mixa, sila och sen ha i socker. Som någon redan skrivit är det gott att spara lite sås att hälla över bitarna sen.

    Johanna

  • Ljuvligt gott! Såg att någon frågade om jordgubbar gick bra... vi toppade med jordgubbar. Blev supergott.

    Anna-lee

  • Hej! Finns det recept med färdiga mått för ingredienserna om jag vill baka bottnar i storlek 24 cm ? Liten tårta, 8-10 bitar. Mvh Eva Kristin

    Eva

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Energi1764 KJ / 422 kCal
Fett26 g
Salt0.1 g
Kolhydrater43 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Bings marängtårta
    Betyg 4.1 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängkrans med bär
    Betyg 4.9 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova
    Betyg 4.1 av 5.245 personer har röstat
    Receptet har 47 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkla maränger
    Betyg 3.6 av 5.215 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gratinerad glass med maräng och bär
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Farmor Zarahs äppelmaräng
    Betyg 3.2 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad