Midsommartårta med maräng
Chokladmaräng, jordgubbar och apelsincurd gör denna tårta hejdlöst god och en säker favorit för både stora och små gäster. De godaste marängbottnarna med choklad gör du själv, och med apelsincurd och jordgubbar blir tårtan både vacker att se på och fruktig och ljuvligt god.
Ingredienser
10 bitar
Chokladmaräng
6 äggvitor
2 krm vitvinsvinäger
4 dl strösocker
2 msk kakao
Apelsincurd
2 apelsiner
2 äggulor
1 ägg
1 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse
100 g smör
1 l jordgubbar
1 kruka citronmeliss
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer