Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Avancerad

Midsommartårta med maräng

Chokladmaräng, jordgubbar och apelsincurd gör denna tårta hejdlöst god och en säker favorit för både stora och små gäster. De godaste marängbottnarna med choklad gör du själv, och med apelsincurd och jordgubbar blir tårtan både vacker att se på och fruktig och ljuvligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladmaräng: Sätt ugnen på 100°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel ca 23 cm i diameter. Gör 2 stycken plåtar (för 1 tårta på 10 bitar).
  3. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt vinäger och fortsätt att vispa tills äggvitan är fast. Tillsätt sockret i omgångar under vispning tills marängsmeten är hård.
  4. Vänd försiktigt ner kakaon i marängsmeten.
  5. Bred ut marängsmeten jämt i de uppritade cirklarna på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå tills ugnen svalnat. Låt marängbottnarna svalna innan den garneras.
  6. Apelsincurd: Tvätta apelsinerna. Riv skalet fint och pressa ut 1 1/2 dl juice (för 1 tårta på 10 bitar).
  7. Vispa äggulor, ägg, socker och majsstärkelse några minuter i en rostfri bunke. Ställ bunken i vattenbad (kastrull med kokande vatten) och tillsätt apelsinskal och -juice. Vispa tills krämen tjocknat, ca 10 minuter.
  8. Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning i krämen tills det smält. Låt svalna.
  9. Snoppa och dela jordgubbarna.
  10. Lägg hälften av apelsincurden och jordgubbarna mellan tårtbottnarna. Toppa med resterande curd och jordgubbar. Garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Chokladmaräng
  • 6 äggvitor
  • 2 krm vitvinsvinäger
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk kakao
Apelsincurd
  • 2 apelsiner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 100 g smör
  • 1 l jordgubbar
  • 1 kruka citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer