Marängswiss med smak av semla

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Marängswiss med smak av semla

Marängswiss och semlor i samma efterrätt är en fantastiskt god kombination. Du får liksom det bästa av två världar. Bitar av kardemummabulle skivas och steks krispiga i smör. Mandelmassan och grädden vispas och sedan lägger du ihop din nya favoritefterrätt med maränger, bullkrutonger, mandelgrädde och extra vanlig grädde.

Marängswiss med smak av semla

Ingredienser

4 portioner
1/2 tsk  hela kardemummakärnor
3 msk  vatten
3 msk  socker
1 dl  riven mandelmassa
1 dl  hela skalade mandlar
2   semmelbullar (gärna med kardemumma)
3 msk  smör
3 dl  vispgrädde
20   maränger

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna och kardemummabullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfria kardemummabullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gär äggfri: välj äggfria kardemummabullar och maränger.

Gör så här

Tips

Vill du baka egna kardemummabullar?
Maxa din marängswiss, lägg till en kula vaniljglass eller två.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelwrap  
Betyg 3.2 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Churros semla
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minisemlor
Betyg 3.2 av 5.
231 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri semmelrulltårta
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga