UNDER 30 MIN | Medel

Marängswiss med smak av semla

Marängswiss och semlor i samma efterrätt är en fantastiskt god kombination. Du får liksom det bästa av två världar. Bitar av kardemummabulle skivas och steks krispiga i smör. Mandelmassan och grädden vispas och sedan lägger du ihop din nya favoritefterrätt med maränger, bullkrutonger, mandelgrädde och extra vanlig grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla kardemumman. Koka upp vatten och socker så att sockret löser sig. Tillsätt kardemumma och låt svalna. Riv mandelmassan och blanda med sockerlagen.
  2. Rosta mandlarna gyllenbruna i en torr stekpanna. Hacka mandeln grovt.
  3. Skär bullarna i skivor och stek dem krispiga i smöret i en stekpanna och låt svalna.
  4. Vispa grädden och vänd ner hälften i mandelmassekrämen.
  5. Varva bullar, mandelgrädde, grädde och maränger, strö över rostad mandel och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna och kardemummabullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfria kardemummabullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gär äggfri: välj äggfria kardemummabullar och maränger.

Tips

Vill du baka egna kardemummabullar?

Maxa din marängswiss, lägg till en kula vaniljglass eller två.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • 3 msk vatten
  • 3 msk socker
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 1 dl hela skalade mandlar
  • 2 semmelbullar (gärna med kardemumma)
  • 3 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 20 maränger