Marängswiss med smak av semla

5
0
Marängswiss med smak av semla

Marängswiss och semlor i samma efterrätt är en fantastiskt god kombination. Du får liksom det bästa av två världar. Bitar av kardemummabulle skivas och steks krispiga i smör. Mandelmassan och grädden vispas och sedan lägger du ihop din nya favoritefterrätt med maränger, bullkrutonger, mandelgrädde och extra vanlig grädde.

Marängswiss med smak av semla

Ingredienser

4 portioner
1/2 tsk hela kardemummakärnor
3 msk vatten
3 msk socker
1 dl riven mandelmassa
1 dl hela skalade mandlar
2 semmelbullar (gärna med kardemumma)
3 msk smör
3 dl vispgrädde
20 maränger

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna och kardemummabullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfria kardemummabullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gär äggfri: välj äggfria kardemummabullar och maränger.

Gör så här

Tips

Vill du baka egna kardemummabullar?

Maxa din marängswiss, lägg till en kula vaniljglass eller två.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Testa liknande recept

Klassiska semlor
Churros semla
Kanelsnäcka
Semmelmunk
Krämbulle