Marängswiss med smak av semla

3
0
Marängswiss med smak av semla

Marängswiss och semlor i samma efterrätt är en fantastiskt god kombination. Du får liksom det bästa av två världar. Bitar av kardemummabulle skivas och steks krispiga i smör. Mandelmassan och grädden vispas och sedan lägger du ihop din nya favoritefterrätt med maränger, bullkrutonger, mandelgrädde och extra vanlig grädde.

Skriv ut
Marängswiss med smak av semla

Ingredienser

4 portioner
1/2 tsk
hela kardemummakärnor
3 msk
vatten
3 msk
socker
1 dl
riven mandelmassa
1 dl
hela skalade mandlar
2
semmelbullar (gärna med kardemumma)
3 msk
smör
3 dl
vispgrädde
20
maränger

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna och kardemummabullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfria kardemummabullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gär äggfri: välj äggfria kardemummabullar och maränger.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Vill du baka egna kardemummabullar?

Maxa din marängswiss, lägg till en kula vaniljglass eller två.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept