Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Marängsnitt med tre olika smaker

Marängsnittar som bakas från en färdig mördeg går enkelt att variera med olika smaksättningar. Fyll kaksnittarna med hallonsylt, choklad och syltad ingefära, toppa med maräng smaksatt med kokos och vips har du tre olika sorters hembakta småkakor till fikat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela degen i tre lika stora delar (för 30 st). Rulla ut varje del till en längd ca 35 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning mitt i längs med hela degrullarna.
  3. Fyllning: Fördela fyllningen i fördjupningen på degen.
  4. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren fettfri bunke. Tillsätt sockret under vispning. Vänd ner kokosen. Skölj citronen, riv skalet fint och blanda ner det i smeten.
  5. Fördela marängen på degrullarna.
  6. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  7. Låt kakorna svalna lite på plåten innan de skärs i sneda bitar.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 400 g mördeg (färdig kakdeg)
Syltfyllning
  • 2 msk hallonsylt
Chokladfyllning
  • 2 msk flisad mörk choklad
Fyllning med syltad ingefära
  • 1 knöl syltad ingefära skuren i småbitar
Maräng
  • 2 äggvitor
  • 5 msk strösocker
  • 1 dl riven kokos
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 372 kJ / 89 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer