Marängrulltårta

Baka en marängrulltårta som dessutom är glutenfri. Fluffig kokos- och hallonstubbe på spröd maräng med en fyllning av vispad grädde och hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Ingredienser
10 bitar
6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl
Fyllning
4 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)
Gör så här
00:02:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi988 KJ / 236 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g
Kommentarer
Väldigt god, men jag byter hallon mot konserverade klementiner & drisslar lite smält choklad över. Mumsigt vad gott.
Carina
2025-03-14Kan man ha i något annat än kokos?
Anette
2024-04-18Hej Anette! Ja, du kan använda marängreceptet från detta recept; https://www.ica.se/recept/budapestrulle-728865/ Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-04-19Jag gör denna som ett nötfritt alternativ till budapestrulle. Med kokosgrädde, sötad med honung istället för socker och fylld med persika, aprikos eller mandariner blir den supergod och fräsch.
Love
2017-06-08