Marängrulltårta

Betyg 3.6 av 5.156 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Marängrulltårta

Baka en marängrulltårta som dessutom är glutenfri. Fluffig kokos- och hallonstubbe på spröd maräng med en fyllning av vispad grädde och hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Marängrulltårta

Ingredienser

10 bitar
6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl

Fyllning

4 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)

Gör så här

00:02:00
00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Om man gör den i förväg, inplastad i rumstemperatur? Bästa sättet att förvara botten i 2 dagar?

    Amanda

    Hej Amanda! Sorry men den här går inte att göra 2 dagar innan. Den behöver man göra samma dag. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Väldigt god, men jag byter hallon mot konserverade klementiner & drisslar lite smält choklad över. Mumsigt vad gott.

    Carina

  • Kan man ha i något annat än kokos?

    Anette

    Hej Anette! Ja, du kan använda marängreceptet från detta recept; https://www.ica.se/recept/budapestrulle-728865/ Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag gör denna som ett nötfritt alternativ till budapestrulle. Med kokosgrädde, sötad med honung istället för socker och fylld med persika, aprikos eller mandariner blir den supergod och fräsch.

    Love

  • Den är verkligen supergod! Någon som gjort den som en tårta med bottnar med fyllning emellan?

    Cecilia

  • Hej Kristin! Vi skulle inte rekommendera att frysa stubben. Annat vore det om det var en rulltårta, men det är det ju inte… Däremot går det bra att förbereda bottnen och förvara inplastad i rumstemperatur ca tre dagar innan man fyller den och rullar ihop.Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Den är supergod! Går den att frysa tro?

    Kristin

  • Enkel och god

    Andreas

  • Enkelt att göra och uppskattad av alla som smakat. Det var enkelt att göra om receptet till hur många äggvitor som blivit över vid annan matlagning.

    Helén

  • Himmel så gott! Och väldigt lätt att göra, förutom möjligen det lite trixiga rullningsmomentet. Jag längtar redan efter att smaka lite på resterna som står till sig i kylen.

    Lena

Näringsvärde per bit

Energi988 KJ / 236 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Pistage- och aprikosrulltårta
    Betyg 2.8 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Marängrulle med citron och pistage
    Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkaksrulltårta med lingondipp
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullerulltårta
    Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokosrulle med hallon
    Betyg 3.2 av 5.213 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad