Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rabarbermaräng med mandel

Tjusigt recept på rabarbermaräng med mandel som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat mandelbiskvier, smör, rabarber, ägg och mandelspån. Servera med vaniljglass till fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten: Mixa biskvierna i matberedare med smöret till en smulig deg. Tryck ut degen på bottnen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port), eller i 4 ugnssäkra portionsformar. Förgrädda ca 5 minuter i ugnen.
  3. Rabarber: Skär rabarbern i bitar. Blanda med socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  4. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör ner i rabarbern. Koka upp och ta från värmen. Låt svalna något.
  5. Häll blandningen i formen/formarna. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och höj ugnsvärmen till 225°C.
  6. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa tills smeten blir blank och fast.
  7. Bre eller spritsa marängsmeten över rabarbern och strö över mandelspån.
  8. Ställ in i ugnen 4-6 minuter, tills marängen fått fin färg. 
  9. Till servering: Servera rabarbermarängen ljummen. Vaniljglass och ett glas eiswein från Blaxsta passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
Botten
  • 150 g mandelbiskvier
  • 50 g rumsvarmt smör
Rabarber
  • 750 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk potatismjöl
Maräng
  • 2 äggvitor
  • 4 msk socker
  • 3 msk mandelspån
Till servering
  • ev vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer