Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marängspöke

Bu! Gillar du maränger då kommer du att älska de här söta spökmarängerna. Perfekt pyssel för halloween och en riktigt gullig men lite läskigt bakverk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C varmluft (eller 100°C över/undervärme).
  2. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av sockret och ättikan, ca 2 minuter på medelhastighet. Tillsätt resten av sockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.
  3. Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Fyll marängen i en spritspåse. Spritsa 12 marängspöken (för 12 st) på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme (ca 2 timmar på över/undervärme).
  5. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.
  6. Smält chokladen över ett vattenbad. Måla försiktigt ögon på marängerna av den smälta chokladen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12%)
  • 1 dl florsocker
  • 25 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?