Marängbakelse med limekräm och frukt

27
3
Marängbakelse med limekräm och frukt

Frasig maräng smaksatt med choklad. Marängen är fylld med en söt och syrlig kräm på lime och toppad med färska bär. Marängerna och limekrämen kan med fördel göras en dag före. Kan detta vara en blivande påskklassiker?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Marängbakelse med limekräm och frukt

Ingredienser

6 portioner

Limekräm

4 ägg
1 burk söt, kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar saften från ca 4 st lime)

Maräng

75 g mörk choklad (ca 70 %)
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Topping

3 dl färsk mango eller ananas i bitar
choklad att hyvla över
2 dl frysta/färska hallon
florsocker att pudra över
mynta till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Marängerna och limekrämen kan med fördel göras dagen före.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Bodil

2013-03-29

Elisabeth: Det står i punkt tre.

Elisabeth

2013-03-28

Hur gör man limekrämen?

Birgitta

2013-03-27

Gott!