Marängbakelse med limekräm och frukt
Frasig maräng smaksatt med choklad. Marängen är fylld med en söt och syrlig kräm på lime och toppad med färska bär. Marängerna och limekrämen kan med fördel göras en dag före. Kan detta vara en blivande påskklassiker?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
6 portioner
Limekräm
4 ägg
1 burk söt, kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar saften från ca 4 st lime)
Maräng
75 g mörk choklad (ca 70 %)
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Topping
3 dl färsk mango eller ananas i bitar
choklad att hyvla över
2 dl frysta/färska hallon
florsocker att pudra över
mynta till garnering
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Marängerna och limekrämen kan med fördel göras dagen före.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Elisabeth: Det står i punkt tre.
Bodil
2013-03-29Hur gör man limekrämen?
Elisabeth
2013-03-28Gott!
Birgitta
2013-03-27