Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marängbakelse med limekräm och frukt

Frasig maräng smaksatt med choklad. Marängen är fylld med en söt och syrlig kräm på lime och toppad med färska bär. Marängerna och limekrämen kan med fördel göras en dag före. Kan detta vara en blivande påskklassiker?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Limelräm: Separera gulor och vitor i varsin bunke.
  3. Rör ihop, vispa inte, äggulor, kondenserad mjölk och limejuice i en bunke. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
  4. Maräng: Smält chokladen i ett vattenbad. Ta från värmen, rör om och låt svalna något.
  5. Vispa äggvitor och salt med elvisp till ett vitt hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning tills det blivit en fast och
    glansig marängsmet. Det ska bli toppar av smeten när man lyfter vispen.
  6. Tillsätt ättikan och sikta i majsstärkelsen. Vänd försiktigt ner detta i smeten.
  7. Klicka ut hälften av smeten till 6 maränger (för 6 port) på en bakpappersklädd plåt. Ringla ca 1/2 tsk smält choklad (för 6 port) i en cirkel på varje. Använd en liten sked och dra ut/mönstra chokladen. Fördela resten av marängsmeten ovanpå. Upprepa proceduren.
  8. Ställ in mitt i ugnen. Sänk värmen till 110°C efter 5 minuter. Tillaga ytterligare 45 minuter.
  9. Ta ut marängerna. Tryck till i mitten så att det blir en liten grop för fyllningen. Låt svalna helt.
  10. Fyll med limekrämen.
  11. Topping: Toppa med frukt och bär, hyvlad choklad och mynta. Pudra ev marängerna med florsocker.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Marängerna och limekrämen kan med fördel göras dagen före.

Ingredienser

Portioner: 6
Limekräm
  • 4 ägg
  • 1 burk söt, kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar saften från ca 4 st lime)
Maräng
  • 75 g mörk choklad (ca 70 %)
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Topping
  • 3 dl färsk mango eller ananas i bitar
  • choklad att hyvla över
  • 2 dl frysta/färska hallon
  • ev florsocker att pudra över
  • mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?