Maränger (grundrecept)

Betyg 4.1 av 5.726 personer har röstat
Receptet har 61 kommentarer
Maränger (grundrecept)

Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Maränger (grundrecept)

Ingredienser

ca 50 st små
3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm ättiksprit (12%)
1 dl florsocker (1 dl motsvarar 60 g)

Gör så här

00:02:00
00:04:00
01:00:00
00:30:00
01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

61 st
  • Värdelöst recept. Hade en massa äggvita kvar och tänkte jag kunde göra maränger på det. Använd det här receptet men ökade mängden då för jag hade ca 10 äggvitor. Spelade ingen roll hur länge jag vispade så blev det bara en rinnig smeta av det, 0 fasta. Flöt ut på plåten och blev bara skit.

    Fredrik

  • Om man vill få sega maränger, så ska man utsätta dem för luft, dvs öppna påsen el burken Mums 🤤

    Johanna

  • Kan det här receptet användas för en pavlova?

    Angelika

    Hej Angelika! Jag skulle nog rekommendera dig att ta receptet på pavlova istället trots att dom är väldigt lika varandra. https://www.ica.se/recept/pavlova-528893/ Med vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

    Hej Angelika! Det kommer funka toppenfint. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Dvs om jag gör färre så blir de större och förhoppningsvis därmed sega i mitten :-)

    Rebecca

  • Jag gjorde små maränger, lite drygt 50 st. De blev helt ok men lite torra. Jag gillar när de är lite sega i mitten så nästa gång ska jag göra färre. Ett väldigt enkelt recept!

    Rebecca

  • Jag gjorde jätte små maränger och det blev 627 st på 3 plåtar 😆

    Beatrice

  • Gillar inte att marängsmeten blir grynig

    Matilda

  • Riktigt bra recept för nybörjare!

    Marie

  • Superbra recept! Gjorde lite olika storlekar och alla blev lika bra! De blev så många så jag fick 3 plåtar som kördes samtidigt på varmluft. Riktigt nöjd med detta recept!

    Jennelie

  • Kanske lite mindre sötma? Jag använde honung till hälften och socker till hälften eftersom jag inte hade nog med socker hemma, och det gick bra, då behöver man dessutom bara hälften av mängden socker, vilket är bra!

    Marie

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.
Energi53 KJ / 13 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

  • Fyllda maränger med hasselnötskola
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Maränger med chocolate chips
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängspöke
    Betyg 4.1 av 5.126 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkla maränger
    Betyg 3.5 av 5.216 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Marängbakelse med limekräm och frukt
    Betyg 3.8 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad