Maränger (grundrecept)
.jpg)
Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
.jpg)
Ingredienser
ca 50 st små
3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm ättiksprit (12%)
1 dl florsocker (1 dl motsvarar 60 g)
Gör så här
00:02:00
00:04:00
01:00:00
00:30:00
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.
Energi53 KJ / 13 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Superbra recept! Gjorde lite olika storlekar och alla blev lika bra! De blev så många så jag fick 3 plåtar som kördes samtidigt på varmluft. Riktigt nöjd med detta recept!
Jennelie
2025-02-21Kanske lite mindre sötma? Jag använde honung till hälften och socker till hälften eftersom jag inte hade nog med socker hemma, och det gick bra, då behöver man dessutom bara hälften av mängden socker, vilket är bra!
Marie
2024-10-08Skulle man INTE kunna göra maränger med mindre sockermängd?
Marie
2024-09-10