Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Mangosalsa med räkor och gurka

Underbar mangosalsa med räkor och gurka. Smakrik förrätt eller tillbehör till fiskrätter. Mango, gurka och lök i en symfoni med chilifrukt, lime, koriander och räkor.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna mango och gurka. Finhacka chilifrukt och strimla sticklök tvärs över.
  2. Hacka färsk koriander och blanda med mangon, gurkan, chilin, sticklöken, limejuicen, olivolja och skalade räkor. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk mango (eller fryst, tinad mango i bitar)
  • 1/2 gurka
  • 1 chilifrukt
  • 1 sticklök
  • 1 dl färsk koriander
  • juicen av 1/2 lime
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 dl skalade räkor
  • salt och svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer