UNDER 30 MIN | Medel

Fruktig salsa

Den här härligt fruktiga salsan går att göra lite lyxigare genom att använda färsk mogen mango, men är enklare att göra och fungerar också fint att laga på frusen mango. Vill man ha lite mer drag i smaken kan man tillsätta en skvätt tequila.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mangon. Skär bort skal och kärnor från melonen. Skär fruktköttet i lika stora bitar som mangon.
  2. Finhacka koriandern, även stjälkarna. Skär salladslöken i tunna strimlor.
  3. Blanda allt med chili, limejuice och skal samt ev tequila. Krydda med socker, salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket fryst mango i tärningar (à 250 g)
  • 300 g melon, t ex cantaloupemelon
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 salladslök
  • 1 krm finhackad habanero eller spansk peppar (1 krm habanero motsvarar 1 msk spansk peppar)
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • ev 1 tsk tequila
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 341 kJ / 82 kCal