Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
1
Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Recept på krämig och god kasslergratäng med ädelost. Gratängen gör du av kassler, broccoli eller blomkål, mjölk och ädelost. Gör en solrossallad av sockerärter, rädisor och solrosskott. Servera gratängen med salladen och ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011

Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Ingredienser

4 portioner
500 g broccoli eller blomkål
500 g kassler
6 dl mjölk (3%)
3 1/2 msk vetemjöl
140 g ädelost
2 krm salt
1 krm peppar
4 port ris eller bulgur

Solrossallad

75 g sockerärtor
1/2 knippe rädisor
50 g solrosskott
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Inte så krämig.

Anders

2020-11-21

Näringsvärde per portion

Energi2661 KJ / 636 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater63 g
Protein46.2 g

Testa liknande recept

Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med spenat- och päronfräs och smulad ädelost
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med mild chilibulgur
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangoglaserad kassler med bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga