Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

23
1
Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Recept på krämig och god kasslergratäng med ädelost. Gratängen gör du av kassler, broccoli eller blomkål, mjölk och ädelost. Gör en solrossallad av sockerärter, rädisor och solrosskott. Servera gratängen med salladen och ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011

Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Ingredienser

4 portioner
500 g broccoli eller blomkål
500 g kassler
6 dl mjölk (3%)
3 1/2 msk vetemjöl
140 g ädelost
2 krm salt
1 krm peppar
4 port ris eller bulgur

Solrossallad

75 g sockerärtor
1/2 knippe rädisor
50 g solrosskott
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl och servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt ädelost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri färskost. Använd laktosfri mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Anders

2020-11-21

Inte så krämig.

Näringsvärde per portion

Energi 2661 KJ / 636 kCal
Fett 21.7 g
Kolhydrater 63 g
Protein 46.2 g
Läs mer om näringsvärden