Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad
Recept på krämig och god kasslergratäng med ädelost. Gratängen gör du av kassler, broccoli eller blomkål, mjölk och ädelost. Gör en solrossallad av sockerärter, rädisor och solrosskott. Servera gratängen med salladen och ris eller bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g broccoli eller blomkål
500 g kassler
6 dl mjölk (3%)
3 1/2 msk vetemjöl
140 g ädelost
2 krm salt
1 krm peppar
4 port ris eller bulgur
Solrossallad
75 g sockerärtor
1/2 knippe rädisor
50 g solrosskott
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2661 KJ / 636 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater63 g
Protein46.2 g
Kommentar
Inte så krämig.
Anders
2020-11-21