Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad

Recept på krämig och god kasslergratäng med ädelost. Gratängen gör du av kassler, broccoli eller blomkål, mjölk och ädelost. Gör en solrossallad av sockerärter, rädisor och solrosskott. Servera gratängen med salladen och ris eller bulgur.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina grönsakerna om de är frysta. Låt dem rinna av.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skiva kasslern och lägg i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Lägg i grönsakerna.
  4. Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjölet i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under fortsatt omrörning. Sjud ca 5 minuter. Rör då och då. Ta från värmen och smula ner ädelosten. Låt smälta. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kassler och grönsaker. Sätt mitt i ugnen 20–25 minuter.
  6. Koka under tiden ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
  7. Solrossallad: Skär sockerärterna i strimlor. Skölj och skiva rädisorna. Blanda sockerärter och rädisor med solrosskotten i en skål och häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  8. Servera kasslergratängen med kokt ris eller bulgur, solrossalladen och gärna en bit bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl och servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt ädelost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri färskost. Använd laktosfri mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g broccoli eller blomkål
  • 500 g kassler
  • 6 dl mjölk (3%)
  • 3 1/2 msk vetemjöl
  • 140 g ädelost
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port ris eller bulgur
Solrossallad
  • 75 g sockerärtor
  • 1/2 knippe rädisor
  • 50 g solrosskott
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2661 kJ / 636 kCal