Mango- och hallon smoothie med havredryck

12
2
Mango- och hallon smoothie med havredryck

Mango- och hallonsmoothie med havredryck är en laktosfri smoothie. Ett bra tips till mellanmål eller frukost. Smoothien är matig och god med banan, hallon, mango, chiafrön och sötma från honung. En skvätt lime gör den frisk och uppiggande. Bara att mixa så är smoothien klar!

Mango- och hallon smoothie med havredryck

Ingredienser

1 1/2 liter
1 l havredryck med vaniljsmak
250 g fryst mango och hallon
1 banan
2 msk chiafrön
1 msk flytande honung
1 msk pressad limesaft

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per glas (2 dl) smoothie.


OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Antje

2018-08-25

Angående tipset om att koka upp hallonen, för att sen frysa in dem igen: Vad är vitsen med det att först koka upp dem? För att sen frysa in dem igen.

Redaktionen ICAse

2018-08-31

Hej Antje! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Så om du bara vill plocka fram och göra en smoothie snabbt, så vet du att hallonen är ok. Hälsningar Michelle

2017-02-06

Vad är en bra mixer? Mixar man mango och citron eller lime med skal?

Näringsvärde per portion

Energi 474 KJ / 114 kCal
Fett 37 g
Kolhydrater 166 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden