Rosa hallon- och havresmoothie
Underbart god smoothie med vackert rosa färg som ger dig ny energi på ett kick! Havredrycken ger en rund och söt smak som bryter fint mot friska hallon och pigg lime. Runda av hallon- och havresmoothien med en skvätt honung. Superfräscht!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 dl havredryck
2 tsk finriven färsk ingefära
2 tsk färskpressad limejuice
3 dl frysta hallon
2 1/2 msk honung
Till garnering
1/2 dl färska eller frysta, tinade hallon
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi445 KJ / 106 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g
Kommentarer