Mango- och currykyckling med paprika och sallad
Att blanda ner söta element i maten är en riktigt bra idé, och speciellt till lite kryddigare smaker, som i detta fall är curry! Mango chutney och curryn kommer till sin rätta ihop med den krämiga havregrädden, och de sätter tillsammans smaken till kycklingen som fått sjuda i detta. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
1 gul lök
600 g strimlad kycklingfilé
2 tsk rapsolja
salt
peppar
2 tsk curry
1 kycklingbuljongtärning
3/4 dl mango chutney (original)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 röd paprika
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2132 KJ / 519 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott!
Anna-cari
2024-09-22Bra vardagsrätt som även vår fyraåring tyckte om. Körde bulgur till, passade bra 😃
Åsa
2022-06-27Rätt god och smidig att tillaga. Stekte paprikan med löken och kycklingen. 4/5
Kim
2022-06-09