Mango- och currykyckling med paprika och sallad

23
5
Mango- och currykyckling med paprika och sallad

Att blanda ner söta element i maten är en riktigt bra idé, och speciellt till lite kryddigare smaker, som i detta fall är curry! Mango chutney och curryn kommer till sin rätta ihop med den krämiga havregrädden, och de sätter tillsammans smaken till kycklingen som fått sjuda i detta. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Mango- och currykyckling med paprika och sallad

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete
1 gul lök
600 g strimlad kycklingfilé
2 tsk rapsolja
salt
peppar
2 tsk curry
1 kycklingbuljongtärning
3/4 dl mango chutney (original)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 röd paprika
65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havregrädde eller annan växtbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med lite sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Maria

2022-05-18

Jättegott tyckte hela familjen. Passade även bra med kokt potatis till.

Filip

2022-04-27

Gott!

Elsa

2022-03-06

Jättegod och snabb vardagsrätt. Gör den dock med vegetarisk ”kyckling” och grönsaksbuljong. Steker med paprikan så den blir mjuk och har i frysta mangobitar som får värmas innan servering. Serverar med krispiga grönsaker.

Näringsvärde per portion

Energi 2132 KJ / 519 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden