Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kompott på kumquats och mango med kladdkaka

En myntadoftande kompott på mango och den lilla citrusfrukten kumquats. Frukterna kokas i en lag på apelsin och kryddig stjärnanis som förstärker det exotiska i den här fruktdesserten. Servera den solgula kompotten tillsammans med en chokladbrun saftig kladdkaka.
Andra kladdkakerecept både med och utan frukter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kompott: Pressa saften ur apelsinen. Värm saften försiktigt i en kastrull med stjärnanis och socker under lock. Låt stå och dra en stund.
  2. Skär kumquatsen i millimeter tjocka skivor. Skala och skär mangon i tärningar. Vänd ner frukten i apelsinjuicen och låt sjuda ca 5 minuter utan lock.
  3. Strimla myntan och vänd ner den i kompotten.
  4. Till servering: Servera kompotten med Kladdkaka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringberäkningen är beräknad per kladdkakebit serverade med kompott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk strösocker
  • 20 kumquats
  • 1 mango
  • 2 kvistar mynta
Till servering
  • kladdkaka (se länk nedan under steg 4)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1661 kJ / 397 kCal