Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Spröd mandelstekt spätta ger inte bara god crisp utan även en fantastisk smak från rostad mandel. Serveras med gräddkokt fänkål med smak av körvel, kokt potatis och fräsch cosmopolitansallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018
Ingredienser
Gräddkokt fänkål
Mandelstekt spätta
Till servering
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer