Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff

Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff är ett ljuvligt gott och festligt recept som tillagas på under 45 minuter. Kycklingfilén får ett gott och tilltalande täcke av mandelspån och gurkmeja. Till den stekta kycklingen serveras en god rispilaff.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken tillsammans med riset i hälften av oljan. Häll på vatten och tillsätt hälften av saltet.
  2. Låt koka under lock ca 12 minuter.
  3. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fläk upp dem. Vänd dem i mandelspånen blandade med resten av saltet, peppar och gurkmeja.
  4. Stek kycklingfiléerna i resten av oljan ca 5 minuter per sida.
  5. Riv den färska spenaten i mindre bitar, tina och grovhacka djupfryst. Blanda ner spenaten i det färdigkokta riset. Krydda gärna med rosépeppar.
  6. Servera den mandelstekta kycklingfilén med rispilaffen, skivade tomater och bröd.

För alla

Tål du inte mandel kan den uteslutas och ersättas med grovhackade solroskärnor.

Tips

Uteslut saltet som riset kokar i och ersätt med 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning för mustigare smak (för 4 port).

Gröna tipset: Kycklingfiléerna kan bytas ut mot quornfiléer som tillagas på samma sätt som kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 kycklingfiléer
  • 50 g mandelspån (50 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 300 g färsk spenat eller djupfryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 1 paket à 250 g djupfryst bladspenat)
Tillbehör
  • skivade tomater
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden