Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff

Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff är ett ljuvligt gott och festligt recept som tillagas på under 45 minuter. Kycklingfilén får ett gott och tilltalande täcke av mandelspån och gurkmeja. Till den stekta kycklingen serveras en god rispilaff.

Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
3 dl  basmatiris
2 msk  olja
5 dl  vatten
2 tsk  salt
4   kycklingfiléer
50 g  mandelspån (50 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
1 krm  peppar
1 tsk  gurkmeja
300 g  färsk spenat eller djupfryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 1 paket à 250 g djupfryst bladspenat)

Tillbehör

skivade tomater
bröd

För alla

Tål du inte mandel kan den uteslutas och ersättas med grovhackade solroskärnor.

Gör så här

Tips

Uteslut saltet som riset kokar i och ersätt med 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning för mustigare smak (för 4 port).

Gröna tipset: Kycklingfiléerna kan bytas ut mot quornfiléer som tillagas på samma sätt som kycklingen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Fick inte madelspånen att hålla sig kvar på kycklingen och det blev en flopp. Riset blev ganska gott dock.

Jacob

2016-03-10

Näringsvärde per portion

Energi2304 KJ / 551 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indiskt ris
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddigt ris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronmandlar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskfilé med lökröra
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indiska chilinötter
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga