Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff

Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff är ett ljuvligt gott och festligt recept som tillagas på under 45 minuter. Kycklingfilén får ett gott och tilltalande täcke av mandelspån och gurkmeja. Till den stekta kycklingen serveras en god rispilaff.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 dl basmatiris
2 msk olja
5 dl vatten
2 tsk salt
4 kycklingfiléer
50 g mandelspån (50 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
1 krm peppar
1 tsk gurkmeja
300 g färsk spenat eller djupfryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 1 paket à 250 g djupfryst bladspenat)
Tillbehör
skivade tomater
bröd
Gör så här
00:12:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2304 KJ / 551 kCal
Fett18.1 g
Kommentar
Fick inte madelspånen att hålla sig kvar på kycklingen och det blev en flopp. Riset blev ganska gott dock.
Jacob
2016-03-10