Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff
Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff är ett ljuvligt gott och festligt recept som tillagas på under 45 minuter. Kycklingfilén får ett gott och tilltalande täcke av mandelspån och gurkmeja. Till den stekta kycklingen serveras en god rispilaff.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 dl basmatiris
2 msk olja
5 dl vatten
2 tsk salt
4 kycklingfiléer
50 g mandelspån (50 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
1 krm peppar
1 tsk gurkmeja
300 g färsk spenat eller djupfryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 1 paket à 250 g djupfryst bladspenat)
Tillbehör
skivade tomater
bröd
För alla
Tål du inte mandel kan den uteslutas och ersättas med grovhackade solroskärnor.
Gör så här
Tips
Uteslut saltet som riset kokar i och ersätt med 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning för mustigare smak (för 4 port).
Gröna tipset: Kycklingfiléerna kan bytas ut mot quornfiléer som tillagas på samma sätt som kycklingen.
Gröna tipset: Kycklingfiléerna kan bytas ut mot quornfiléer som tillagas på samma sätt som kycklingen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2304 KJ / 551 kCal
Fett0 g
Kommentar
Fick inte madelspånen att hålla sig kvar på kycklingen och det blev en flopp. Riset blev ganska gott dock.
Jacob
2016-03-10