Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Citronmandlar

(6)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Goda rostade mandlar med smak av citron, socker, spiskummin, kummin, gurkmeja, chilipulver och salt. Dessa rostade citronmandlar passar utmärkt att servera som drinktilltugg tillsammans med tandoori-cashews och rostade pumpakärnor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 1 påse sötmandel (à 200 g)
  • 1 citron
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl malen spiskummin
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skålla och skala mandeln. Riv skalet av 1/2 citronen och pressa juicen ur hela (för 4 dl).
  3. Blanda mandlarna med citronjuicen. Låt dra i 20 minuter.
  4. Blanda skal, socker, kryddor och salt väl. Gnid in mandlarna med kryddorna.
  5. Sprid ut mandlarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och rosta dem i 40 minuter. Rör om då och då.
  6. Servera gärna citronmandlarna tillsammans med tandoori-cashews och rostade pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.