UNDER 30 MIN | Medel

Citronmarinerad lax med matvetesallad och ostcrème

En lättlagad och lite lättare lunch får du genom att tillaga denna citronmarinerade lax, smaksatt med dill. Servera den till en matvetesallad med gurka och spanat. En klick av smarrig ostcrèm gjord med Västerbottensost gör måltiden komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär laxen i 2 cm skivor och stek dem i hälften av oljan en panna 2 min på varje sida. Lägg upp skivorna i en form och toppa med rivet skal av citron, grovskuren dill, resten av oljan och svartpeppar.
  3. Crème: Mixa cream cheese med riven ost, smaksätt med salt och peppar.
  4. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda den med matvete och spenat.
  5. Servera den ljumna laxen med matvetesalladen och ostcrèmen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port dinkel matvete
  • 4 portionsbitar lax
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 gurka
  • 65 g spenat
Västerbottencrème
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 628 kCal