Laxburgare med mandelpotatis, Västerbottensost och kavring | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare med mandelpotatis, Västerbottensost och kavring

Fisk och potatis är gott till middag och ännu smaskigare blir det i form av dessa laxburgare med mandelpotatis som du serverar med en dressing på Västerbottensost och gräddfil. Laxburgarna ligger på en bädd av sallad, äpple och skivor av kavring.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka mandelpotatisen sakta med skal. Låt den svalna, skala och dela den på längden. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda gräddfil med riven Västerbottensost, smaksätt med salt och peppar. Skölj och kärna ur äpplet, skär det i klyftor. Rosta kavringskivorna i en torr stekpanna, dela dem på snedden.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna på dryg medelvärme. Lägg i laxburgarna och sänkt till medelvärme. Stek dem ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Lägg sallad, potatis och äppelklyftor på en tallrik eller ett fat. Lägg på laxburgare och kavring. Ringla över dressing, garnera med dill och skivor av Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 1 kruka romansallad
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • 1 äpple
  • 4 skivor kavring
  • 1 tsk matfett
  • 4 laxburgare med purjo
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2329 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden