Ugnsomelett med varmrökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsomelett med varmrökt lax

Vill du lyxa till det lite så testa att göra en omelett med varmrökt lax i ugn. Supergott, enkelt och passar utmärkt att servera tillsammans med en härlig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i olja utan att den tar färg. Krydda lätt med salt och peppar.
  3. Vispa ihop ägg, färskost, mjölk, salt och peppar. Grovhacka och rör ner dillen.
  4. Bryt laxen i mindre bitar och blanda försiktig med purjolöken. Fördela blandningen i en lättoljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Häll över äggsmeten.
  5. Ställ i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna en stund före servering. Servera med en generös blandsallad, vinägrett och färskt bröd.

I näringsberäkningen ingår grönsallad och en skiva vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 6 ägg
  • 100 g naturell färskost
  • 1 dl mjölk
  • 1 kruka dill
  • 300 g varmrökt lax utan skinn och ben
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2231 kJ / 101 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden