Mandelpotatis- och purjolökssoppa
Här får potatis- och purjolökssoppan en lite lyxigare karaktär med mandelpotatis och vitt vin. Dessutom en äppelsmakande laxröra som lyfter soppan ännu ett snäpp!
Ingredienser
4 portioner
Soppa
5 st mandelpotatis (5 st motsvarar ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 medelstor purjolök
1 msk smör
2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1/2 citron
Laxröra
ca 200 g skivad gravad lax
1 äpple
3 msk riven färsk pepparrot
2 msk grovskuren dill
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2307 KJ / 553 kCal
Fett28.2 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46.8 g
Protein17.7 g
Kommentar
Körde utan laxröra. Sisådär.
Ulf
2022-07-18