Mandelpotatis- och purjolökssoppa

79
1
Mandelpotatis- och purjolökssoppa

Här får potatis- och purjolökssoppan en lite lyxigare karaktär med mandelpotatis och vitt vin. Dessutom en äppelsmakande laxröra som lyfter soppan ännu ett snäpp!

Mandelpotatis- och purjolökssoppa

Ingredienser

4 portioner

Soppa

5 st mandelpotatis (5 st motsvarar ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 medelstor purjolök
1 msk smör
2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
1/2 citron

Laxröra

ca 200 g skivad gravad lax
1 äpple
3 msk riven färsk pepparrot
2 msk grovskuren dill

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentar

Ulf

2022-07-18

Körde utan laxröra. Sisådär.

Näringsvärde per portion

Energi 2307 KJ / 553 kCal
Fett 282 g
Salt 29 g
Kolhydrater 468 g
Protein 177 g
Läs mer om näringsvärden