Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelpotatis- och purjolökssoppa

Här får potatis- och purjolökssoppan en lite lyxigare karaktär med mandelpotatis och vitt vin. Dessutom en äppelsmakande laxröra som lyfter soppan ännu ett snäpp!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala och skiva potatis och vitlök. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  2. Fräs grönsakerna i smöret i en kastrull. Tillsätt vin och grönsaksbuljong, koka sakta ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen.
  3. Tillsätt grädde, koka upp och smaksätt med salt, peppar och några droppar citron. Häll soppan i en termos.
  4. Laxröra: Strimla laxen och äpplet. Skala och riv pepparroten. Blanda lax, äpple, pepparrot och dill.
  5. Till servering: Servera soppan toppad med laxröran och med bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 5 st mandelpotatis (5 st motsvarar ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 medelstor purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
Laxröra
  • ca 200 g skivad gravad lax
  • 1 äpple
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk grovskuren dill
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2307 kJ / 553 kCal